SVFF: Fakultetsforening eller frimurerorden?

Samfunnsvitenskapelig fakultetsforening (SVFF) har siden 1995 vært den inkluderende foreningen for SV-studenter. Men når inkludering på et statlig subsidiert utested blir så snever som den har blitt nå, skulle en heller tro at lederne har dratt inspirasjon fra Smiths Venner.

Publisert Sist oppdatert

Etter flere bomturer på foreningens quizkvelder satt vi igjen med et enkelt spørsmål: «Er det dette som skjer når man gir de tidligere elevrådsrepresentantene på VGS makten til en utelivsbaron i Oslo?». 

«Vi fyller ofte opp våre 230 plasser, så kom tidlig!» skriver de på sine egne nettsider, men når plassene fylles opp før dørene åpner, av deres interne, begynner mange å stusse. Videre beskriver foreningen seg selv som «SV-studentenes sosiale samlingspunkt», men i deres situasjon vil det være mer påfallende (og kanskje sjarmerende) å beskrive seg selv som «SVFF-studentenes sosiale samlingspunkt».

Misforstå oss rett, SVFF gjør en viktig jobb for å styrke det sosiale miljøet på fakultetet og intensjonen er ikke å rakke ned på deres gode rykte. På mange måter er dette innlegget grunnet i en misunnelse av deres evne til å regelmessig diske opp med spennende og aktuelle arrangementer for SV-studenter. Det er derfor desto viktig å påpeke hvor lite gjennomtenkt og inkluderende dagens organisering av quizen er.

I praksis virker det som en slags uironisk kollektiv kroppsliggjøring av deres smått kleine vedtak: «Hans Majestet Den Høireiste Struts er foreningens åndelige leder og beskytter». Men det ville være naivt å tro at implementering av VIP-kulturen til Nox på en torsdagsquiz for studenter er en god idé. 

Det er som om disse elevrådsrepresentantene endelig har fått bli med i russebussen som ikke hadde plass til dem på videregående. Det må være tilfredsstillende å gjengjelde den knusende be- skjeden, men den smålunkne sofaseksjonen på U1 vil aldri gjøre deg til William fra Skam.

I og for seg er det imponerende hvordan en gjeng med samfunnsvitenskapelige studenter innfører deler av sitt pensum i sin drift av egen fakultetsforening. Det er dog kjipt at det ikke er egalitære verdier som står i fokus når de arrangerer det som trolig er den mest populære studentquizen på Blindern.

Powered by Labrador CMS