Splitter pine bra

Publisert Sist oppdatert

Tredjeårsstudentene på Teaterhøgskolen har gjort en særdeles god jobb med forestillingen Blodig alvor, som helt og holdent er basert på den norske rockegruppa DumDum Boys’ musikk og tekster. Studentene synes virkelig å ha gjort et grundig forarbeid, og resultatet er en slags konsert ispedd skuespill som det oser rå, viril trønderrock av.

Nidkjærheten som er lagt for dagen i arbeidet med forestillingen er slående. Hvert ord som ytres, både i form av sang og tale, er hentet fra DumDum Boys’ reportoar. Og i så måte er Blodig alvor sannelig en helhjertet forestilling – den tar gruppas musikk helt på kornet. Sangene som blir brukt er hentet fra hele DumDum Boys’ over tjueårige karriere. Tilskuerne blir dratt inn i en verden av søkende åndelighet og naken, usminket seksualitet. En sterkt ladet seksualitet som kommer til uttrykk i form av luftjokking og soveromsstemmer, og som i blant blir så nærgående at en begynner å lure om dette egentlig sømmer seg på en offentlig skole, selv i 2011.

Blodig alvor er absolutt verdt å få med seg, uansett om en har et forhold til DumDum Boys’ musikk eller ikke. Framføringen er både sterk, inderlig og energisk på samme tid. Innsatsen til teaterstudentene er upåklagelig, og selv om sangstemmene deres innimellom ikke når helt opp, er dette absolutt brukbart håndverk musikalsk sett. Det eneste som skuffer med forestillingen er at ensemblet ikke vet å by på ekstranummer etter først å ha gått av scenen. Det er det ikke mye rock’n’roll over.

Powered by Labrador CMS