"Meld deg inn i en forening eller engasjer deg i studentdemokratiet," skriver Jørgen Hammer Skogan.

La oss ta tilbake campus!

"Flere har ikke hatt en fysisk forelesning på to år, andre er snart ferdige med bachelorgraden sin uten å ha møtt en medstudent," skriver Jørgen Hammer Skogan i dette innlegget.

Publisert Sist oppdatert

Debattregler i Universitas

• Vil du få din mening på trykk i Universitas? Send innlegget ditt på e-post til debatt@universitas.no.

• Typiske innlegg er mellom 1500 og 2500 tegn, inkludert mellomrom.

• Lengre innlegg kan vurderes i noen tilfeller. Vi tar oss retten til å forkorte innlegg.

• Vi trykker ikke innlegg som har vært publisert i andre aviser, eller som er hatske og trakasserende

• Legg ved et breddebilde av deg selv i e-posten.

• Frist for innsending av innlegg til papiravisen er søndag kl. 17.

Velkommen til alle nye, og velkommen tilbake til alle gamle studenter! Vi i Studentparlamentet ser utrolig frem til å møte dere igjen — og til dere som er nye, bruk oss! Vi er her for dere, og lytter mer enn gjerne til det dere har å si, enten det dreier seg om smått eller stort.

Les også: "Hva skjedde med garderobene på Blindern?"

2022 er frivillighetens år, og akkurat nå er det viktigere enn noen gang at vi støtter opp om studentkulturen vår.

Pandemien har vært ekstremt krevende, og to år med pandemi har med all sannsynlighet satt varige spor hos mange av oss. Flere har ikke hatt en fysisk forelesning på to år, andre er snart ferdige med bachelorgraden sin uten å ha møtt en medstudent. Det skaper en studentopplevelse som ikke er bærekraftig, verken når det gjelder faglig progresjon eller psykisk helse. Tallene fra Shot-undersøkelsen peker på det samme.

Vanskelig har det også vært for frivilligheten og foreningslivet, som har opplevd stort frafall og lidd store tap gjennom pandemien. Derfor ønsker vi gjerne å slå et slag for alle foreninger og frivillige ved UiO. 2022 er frivillighetens år, og akkurat nå er det viktigere enn noen gang at vi støtter opp om studentkulturen vår. Meld deg inn i en forening eller engasjer deg i studentdemokratiet. Her finnes det noe for alle, enten du liker kampsport, ølbrygging eller debatt!

Til våren håper vi derfor inderlig at vi kan ta campus tilbake slik vi studenter best kan. La oss ta i bruk universitetet vårt ved å spise knasende mat på lesesalen, vandre nedover alleen litt undrende over hvor Georg Sverdrups hus er, smile til personen ved siden av oss og ta en øl eller to på en av de mange kjellerpubene.

Og husk — nøl ikke med å ta kontakt med oss om du har et problem eller opplever urett. Vi er her for deg!

Les også: "Julehilsen til studentene fra rektoratet"

Powered by Labrador CMS