'Det er lov til å håpe at når våren kommer denne gangen, vil den igjen bestå av utepils og dansegulv, bekymringsløse sommerkyss og folkemyldrende gågater,' skriver Maika Marie Godal Dam.
"Det er lov til å håpe at når våren kommer denne gangen, vil den igjen bestå av utepils og dansegulv, bekymringsløse sommerkyss og folkemyldrende gågater," skriver Maika Marie Godal Dam.

Lykke til i nytt år

"Gatulerer, du har kommet deg gjennom et helt halvt år som pandemi-student!" skriver Maika Marie Godal Dam i dette innlegget.

Publisert Sist oppdatert

Debattregler i Universitas

• Vil du få din mening på trykk i Universitas? Send innlegget ditt på e-post til debatt@universitas.no.

• Typiske innlegg er mellom 1500 og 2500 tegn, inkludert mellomrom.

• Lengre innlegg kan vurderes i noen tilfeller. Vi tar oss retten til å forkorte innlegg.

• Vi trykker ikke innlegg som har vært publisert i andre aviser, eller som er hatske og trakasserende

• Legg ved et breddebilde av deg selv i e-posten.

• Frist for innsending av innlegg til papiravisen er søndag kl. 17.

Godt nytt år, student. For mange er det kanskje trivelig å kunne si adjø til 2021. Det er et år som i likhet med 2020 dessverre vil bli husket først og fremst som det året der koronaen lå som et teppe over oss alle. 2021 gikk fra full nedstengning til full gjenåpning og tilbake igjen til hjemmekontor, kohorter og begrensede antall nærkontakter. Men til tross for det turbulente året vi nå legger bak oss, har det ikke vært helt foruten små og store lysglimt.

Les også: "Bevar hjelpetelefonen for studentenes psykiske helse"

Etter 120 studiepoeng i pandemihåndtering er det mange av oss som er nokså lei

2021 har allikevel ikke bare vært et år med pandemi, det har også vært et år der vi har ønsket mange nye studenter velkommen.Nye eksamener er blitt bestått og studiepoeng blitt tatt, nye ting er blitt lært og opplevelsen av mestring har forhåpentligvis også vært til stede oppe i det hele. Jeg både håper og tror at 2021 har bydd på muligheter til å bli kjent med nye venner og skape egne historier, til tross for at det kanskje ikke ble på den måten vi så for oss.

2022 starter med stengte studentpuber, lukkede utelivssteder og hjemmefester i sørgelig små kohorter. I semesterplaner for samtlige fag leser vi fortsatt seminarer og forelesningstimer med betegnelsen «digital» foran. Etter 120 studiepoeng i pandemihåndtering er det mange av oss som er nokså lei — vi skulle helst sett at vi var blitt uteksaminert fra pandemi-akademiet for en god stund siden. Ja, helt ærlig, 2021 har vært et drittår, men nytt år — nye muligheter! Det er lov til å håpe at når våren kommer denne gangen, vil den igjen bestå av utepils og dansegulv, bekymringsløse sommerkyss og folkemyldrende gågater.

Noen av dere som leser dette har lagt forrige semester bak dere og skal starte helt fra scratch. Andre setter i gang med innspurten av bacheloroppgaven eller masteroppgaven med hva jeg vil anta er skrekkblandet fryd. Noen går på med gjenvunnet mot og optimisme og andre med en noe mer nedtonet entusiasme. Uansett hvem du er du som leser dette, så vil vi si — gratulerer, du har kommet deg gjennom et helt halvt år som pandemi-student! Vi ønsker deg lykke til i nytt år, og takker for at nettopp du gjør studentlivet i Oslo rikere.

Les også: "En Oslofyrs tilsvar"

Powered by Labrador CMS