«Vanilla»

Flytende nostalgi

Ludvig Moons andre album «Vanilla» er et silkemykt lytt for deg som vil drømme deg vekk.

Publisert Sist oppdatert

Vanilla

  • Artist: Ludvig Moon
  • Plateselskap: Furuberget

Albumet «Vanilla» er den aller nyeste installasjonen i Oslobandet Ludvig Moon sin diskografi, og tre av låtene er allerede anbefalt av Urørt. Siden bandets debut på NRK Urørt i 2012 som solo-akt har deres sound vært godt plantet i den alternative pop-rockens verden, også nå med et nytt album som minner om sene, norske sommerkvelder.

De første tre låtene er forankret i en drømmeaktig type pop-rock som også tematisk virker å samsvare godt med bandets sound, mens «Østerdalen» gir lytteren en smak av åttitallet med synth og en sound som kan minne om Eurythmics og andre favoritter fra tiåret. «Nocturnal Jocks», som ble sluppet før albumet selv, stikker seg ut i mengden som en god blanding av disse innflytelsene. Låten «Night Walks» er enda en god låt. Teksten handler om å fordype seg i en kveldstur, noe en kanskje kan kjenne seg litt ekstra godt igjen i akkurat nå.

Universitas har anmeldt Vonheims siste plate: – Post-rocken finner vi klarest på bunnen av havet

Alle sangene har en gjennomført estetikk ved seg som minner om en salgs coming-of-age-film, hvis du lytter til den på en sen, lys sommerkveld. Om enn det ikke er den mest nyskapende sounden, er det likevel et album som har en sømløs indie-melankoli ved seg som trekker i hjertetrådene.

Det eneste en kunne ønsket seg mer av, er en videre bruk av åttitallsinnflytelsene som klinger i noen av sangene. Dette ønsket tar likevel ikke vekk den gjennomgående flyten i hele albumet, og det står fortsatt som et prakteksempel på hva det norsk indie har å tilby.

Les også vår anmeldelse av Bjørn Vatnes roman «Død og oppstandelse»: – Bevisst, javisst

Powered by Labrador CMS