Magisk combo

Combos legger kabalen og løser den. Guttene fra Trondheim holder seg ikke rolige, men bomber debutalbumet med et velutført uttrykk – en sjeldenhet i norsk musikkbransje.

Publisert Sist oppdatert

Steelo

  • Band: Combos
  • Plateselskap: Loyal Blood Records

Tilsynelatende med hardcore punk, rock, og hip hop som springbrett kunne det nesten høres ut som at Black Flag, Rage Against the Machine og Strike Anywhere har sendt sine protesjeer ut i verden, og det har kulminert i Combos sin debut «Steelo». Ironisk nok har bandets gitarist Thomas Antonsen selv fortalt Stjernepose på P13 at instrumentalistene ikke har noen tydelige inspirasjonskilder, men at de ønsker å «forløse litt kaos», og det gjør de. Første låten på albumet, «Boom Shakalaka», nøler ikke og treffer med full trøkk fra første stund. Who's-the-tip-of-the-top? Kanskje det ikke er Chief Rocka, kanskje det er vokalist Axel Møller Olsen, som er både spiss og leken.

«Meme Supreme» spiller videre på lekenheten og er sterkt akkompagnert av trommene til Andreas Kjøl Berg, gitarene til Thomas Antonsen og Terje Bjørndahl, og Jørgen Waasvik på bass. «I bet you clicked on this track just cuz of ‘preme you bitch, y’all hypebeast pussies ain’t got dicks for shit», det er frekt, anti-establishment og morsomt. Dette inntrykket blir kun forsterket på «Nerdz», «All about the vex» og «Bro in pain». Men det er sant som Olsen sier på låten «Mad beef»: «Might act a dick, but I pull the weight.»

Universitas har anmeldt Feil Teaters bakgårdsforestilling: – Riktig tid for Feil Teater

Men den sterkeste låten på albumet er uten tvil «Make money take money». Gitaren står som et lite englekor i begynnelsen og er akkurat det avbrekket man har behov for etter gjennomgående tinnitus-tendenser. Lydbildet er dog fortsatt like bitende, og teksten er kanskje enda skarpere. Combos serverer en mer dynamisk komposisjon, noe en trenger enda mer i et album som holder en ganske konsekvent takt og hørbart volum. Med «Make money take money» settes virkelig standarden for hva bandet kan både lyrisk og melodisk.

Siste låt, og tittel på albumet, lyver ikke. «Steelo» omfavner virkelig bandets aura. Det kom lovord fra denne anmelderen etter opptredenen på Bylarm, og med denne debuten blir det lovord nå: Combos er et band som fortjener den plassen musikken deres krever.

Fikk du med deg vår anmeldelse av «Stoisk ro»? Universitas' anmelder mener vi kan lære mye av stoikerne: – Gammel visdom går sjelden av moten

Powered by Labrador CMS