Ansvarsfraskrivelse

Publisert

I forrige ukes utgave av Universitas uttalte Hovedstyreleder i Studentsamskipnaden i Oslo og Landsstyredelegat i Norsk Studentunion (NSU) Egil Heinert seg om studentorgansisasjonens alkoholpolitikk. Han mener det er hyklersk at vi som er studentpolitikere skal mene noe om studenters alkoholvaner. I likhet med leder av NSU, Ingvild Reymert, mener jeg dette kan betraktes som en oppfordring til ansvarsfraskrivelse.

For selv om studentpolitikere ikke bidrar til statistikken i positiv forstand, er vi da også studenter. Dersom vi vedtar politikk der vi mener at studentene bør redusere sitt alkoholinntak, så inkluderer vi naturligvis oss selv. Å arbeide med temaet studenter og rus bidrar etter min mening dessuten til en bevisstgjøring rundt eget alkoholinntak, noe vi studentpolitikere tydeligvis har godt av. SIRUS-rapporten fra 2007 konkluderte med at én av tre studenter befinner seg i faresonen for å utvikle alkoholrelaterte skader. La oss ta det innover oss og se hva vi kan lære av det, i stedet for å lukke øynene.

Det er uten tvil bedre at vi som studentpolitikere og studenter jobber med denne problematikken for å skape bedre holdninger, fremfor at læresteder og samskipnader ser seg nødt til å gripe inn med strenge strukturelle tiltak som for eksempel innskrenking av skjenketider og stenging av serveringssteder. Arbeidet rundt temaet studenter og rus handler ikke om å gripe inn i den enkeltes private sfære, og det handler ikke om å dømme noen for deres alkoholvaner, det handler om å verne om vårt studentmiljø og våre studievenner. Det er studentvelferd i praksis.

Powered by Labrador CMS