Kjære Anders S. Worren

Publisert

Forbund Mot Rusgift ønsker ikke et forbud mot alkohol, (..) men vi etterlyser flere alkoholfrie arrangement på Blindern.

Du stilte to spørsmål i et leserinnlegg 29.11. 1) Ønsker Forbund Mot Rusgift (FMR) alkoholforbud? 2) kan vi drankere få være i fred fra pekefingrene til avholdsfolket?

Jeg ønsker å starte med det siste spørsmålet ditt. Hvorfor føler dere (majoriteten) dere truet av å høre sannheter om livsstilen dere fører? Å tylle i seg en væske tilsatt etanol er alltid skadelig, uansett mengde, fordi etanol er giftig (i betydningen at stoffet er skadelig selv i små mengder). Gjennomsnittet av røykerne har tatt til fornuft og stumpet røyken etter at skadevirkningene av nikotin, tjære osv. har blitt påvist og presentert.

Men jeg skal la deg være i fred med halvliteren og det moderate forbruket ditt. Jeg skal prøve å vise respekt og akseptere livsstilen din så lenge den ikke har åpenbare skadevirkninger. Men da ønsker jeg respekt og aksept igjen fra dere «drankere». Når en stor andel studenter føler seg presset til å innta alkohol for å delta på sosiale evenement vil jeg påstå at dere, på den annen side, har tvunget deres moral over på dem.

Det er en misforståelse at «alle andre drikker» og misforståelsen blir underholdt av bl.a. dine utsagn om at det faller på sin egen urimelighet å tro at flere ville ha dukket opp på eksamensfester dersom de var alkoholfrie. FMR ønsker ikke et forbud mot alkohol, verken på campus eller generelt, men vi etterlyser flere alkoholfrie arrangement på Blindern. Dessuten er det ikke snakk om å fjerne tilbudet om alkoholservering til fordel for alkoholfrie sammenkomster, men snarere et ønske om begge deler.

Powered by Labrador CMS