Kjekt og greit fra Faarlund

Friluftsliv er både en håndbok i friluftsliv og et innlegg i miljødebatten.

Publisert Sist oppdatert

Friluftsliv

  • Av: Nils Faarlund
  • Forlag: Ljå Forlag

Faarlund ønsker å redde norsk natur med sin bok om erfaringsbasert friluftsliv. Denne lille perlen av en guide bør kunne slå godt an blant hipstere, Harvest-lesere og MDG-velgere – og andre som er opptatt av friluftsliv og miljø.

Faarlund gjør en god jobb med å formidle praktisk kunnskap på en muntlig og lettfattelig måte. Språket er opplevelsesnært, han velger for eksempel å bruke ord som nedbørsområde i stedet for lavtrykk. Tonen er den til en bestefar som ønsker å dele av sin opparbeidede erfaring til sine barnebarn, uten at den tipper over og blir irriterende eller belærende. Det er fordi han er god til å holde seg til sak, og lar fakta tale.

Faarlund, som er utdannet ingeniør og forlot forskningen for å jobbe innen friluftsliv, vet hva han snakker om når han kritiserer naturvitenskapen og tar til ordet for å la det subjektive få forrang i diskusjonen om natur.

Friluftsliv er, i sin form, en teoretiske inngang til praktisk friluftsliv og vil nok særlig treffe øvre middelklasse. En klasse som allerede bedriver en del friluftsliv, eller har et lengtende, nostalgisk forhold til det, men som kanskje ikke vet hvordan man best bygger en snøhule eller leser skyer. Her kan de få tips til hvordan de skal bli en naturens mann (eller kvinne), en slags hakkespettbok for de privilegerte akademikerne.

Powered by Labrador CMS