Ingen over: Få ved siden av. Faridas konsert på Uhørt på fredag var en maktdemonstrasjon av de sjeldne.

Et forbilde verdig

Det lukter gull av Gjøvik’s souldatter Farida.

Publisert Sist oppdatert

Farida

  • Uhørt, fredag

Som vinner av Bylarms forbildepris, ble sanger og låtskriver Farida 100.000 kroner rikere. Noen timer senere spilte hun på en av festivalens minste venues. Liten plass til tross, gjøvikjenta fikk liv i publikums trampende føtter og nikkende hoder.

Med en vanvittig stemmekontroll, fremførte Farida et bunnsolid knippe soul/R&B-l;åter. Tilsynelatende uten anstrengelser kom topptoner, triller og ornamentering som perler på en snor, i akkurat passe mengde. Det er fristende å trekke paralleller over atlanteren til damer som Ariana Grande – for janteloven har Farida lagt igjen på jenterommet.

Selv om scenen er stappfull med musikere og korister, fyller bandet inn med tracks for å matche innspilt materiale. Dette fører dessverre til noen utfordringer for bandet, som tidvis rusher fra et ellers stødig grunnkomp. Soundet forøvrig fungerer som syltetøy på brunost, og gir Farida’s stemme gode arbeidsvilkår.

En bred sti er ryddet for Gjøvik’s urbane souldatter, som forlater Bylarm med både midler og momentum. Nå venter blant annet Øyafestivalen, der breial vokal og dance moves vil komme til sin rett på en større scene.

Powered by Labrador CMS