Ingen sure toner: dePresno leverer en konsert som knuser enhver tvil man måtte ha om hans musikalske kvaliteter og talent.

Hypen lever

19 år gamle dePresno forblir neppe en «Stranger In Disguise» i norsk musikkbransje.

Publisert Sist oppdatert

dePresno

  • John Dee, fredag

- Eg er dePresno. Med et selvsikkert, men nervøst smil hilser Bjarte dePresno Borthen på et stappfullt John Dee. Hypen vibrerer rundt den unge singer-songwriteren fra Bergen. Han hadde dermed mye å bevise for de mange oppmøtte bransjefolka.

Publikum må føle seg lurt. For ut av en ung tynn kropp, fyller dePresno rommet med en oppsiktsvekkende dyp og voksen stemme. Uten en sur tone, lirer han av seg melodilinjer med en fylde som ligner Brad Roberts i Crash Test Dummies. Sangtalentet er dePresno’s sterkeste kort, noe lydmannen heldigvis gjør en god jobb med å vise frem.

Låtmaterialet er brilliant på sitt beste, og blir jevnt over rettferdiggjort av bandet.

Et stort høydepunkt er Urørtsingelen «Stranger In Disguise», der trommis og keyboardist fortjener stående applaus for lydvalg og multitasking. Det er imidlertid litt for langt mellom de virkelige godbitene. For selv om kvaliteten aldri blir dårlig, kan både dynamikk, låtskriving og tilstedeværelse bli mye bedre.

I sin helhet svarer dePresno likevel til forventingene, og bransjen kan med trygghet fornye sin optimisme. Med sin unike stil og musikalske retning, kan nok en bergenser ta sats fra de syv fjell og lande mykt i publikums armer.

Powered by Labrador CMS