Ga alt: Whales & This Lake røk ut av Urørtfinalen i de innledende duellene. Med denne konserten beviste de at de uten tvil hadde hatt noe å gjøre i selve finalen.

Liten scene, stort band

Ellevilt, sært og energisk! Whales & This Lake leverte en overbevisende og minneverdig konsert på Verkstedet.

Publisert Sist oppdatert

Whales & This Lake

  • Verkstedet, torsdag

Hvem hadde trodd at den lille, brune puben Verkstedet kunne forvandles til tidenes konsertlokale. Takket være Whales & This Lakes finnes det ikke noe heitere sted å være. De entrer scenen ti minutter for sent, og sprenger dermed tidsskjemaet til enkelte overivrige Bylarmpublikummere, men tekniske problemer kan de neppe få skylda for.

Ett minutt inn i første låt er det uansett glemt. Elektropop er ikke akkurat sjelden kost på Bylarm om dagen, og kunsten er å skille seg ut i mengden. Det gjør uten tvil Whales & This Lake. Endelig er det noen som bringer noe nytt på banen, og de gjør det med stil.

Konserten er et friskt pust. Den er full av ellevill energi, både blant publikum og på scenen, og den vil sent glemmes.

Selve opptredenen kunne fort blitt for sær, men det er på merkelig vis publikumsvennlig. Vokalist Hans Olav Settem spiller ut sin helt egne psykologiske thriller. Han klatrer på høyttalere, drar sort maling rundt på kroppen, knyter bind foran øynene, skriker og rister. Og han kan gjøre det, fordi han er helt rå, fordi Whales & This Lake er helt rå.

Gutta når ikke helt opp til toppen i urørtfinalen, og her er det nok mange som med god grunn er stygt uenig. Det er i alle fall ingen tvil om at de har alt å gjøre på Bylarms program. Et klart høydepunkt.

Powered by Labrador CMS