Beskjeden, men sterkt: Gundelach gjør ikke mye utav seg på scenen, men det trenger han heller ikke. Musikken står seg uten voldsomt sceneshow eller storstile publikumsfrierier.

Ut av mørket stiger lyset

Med stilren melankolsk elektronika, manet Gundelach frem publikums lytteglis.

Publisert Sist oppdatert

Gundelach

  • Sentrum Scene, lørdag

En høyreist, men lavmælt figur stirrer intetsigende ut på et brusende Sentrum Scene. Mannen er Kai Gundelach fra Jar, som for mange er kjent som DJ i Oslos klubbmiljø. Nå er platesamlingen lagt til side til fordel for elgitaren, til publikums store fortjeneste.

Sammen med et uforskammet godt band, bygger Gundelach mørke lydlandskap i stødige trappetrinn. Låtene er suggererende og repetitive, på en sånn måte at man gleder seg til neste gang melodien i myk falsett gjentar seg. Når dette krydres med solistisk gitarspill i bluesskala, blir lytteopplevelsen så god at publikum gliser.

Hovedpersonen selv ser imidlertid ikke ut til å bli revet med av publikums begeistring. Kanskje ønsker han å holde seg ydmyk, ettersom han sammenlignes med storheter som James Blake og Røyksopp. Beskjedenheten kler han, og skal han matche sine forbilder må lys og sceneshow bli en del hakk vassere.

Verden har allerede oppdaget Gundelachs beskjedne genialitet. Etter hyllest fra flere internasjonale musikkblogger, samt BBC Radio1’s Phil Taggart og Pharell Williams har streamingen skutt i været. Det er altså god grunn til å sjekke ut Gundelach live, eller bli en av hans allerede millionstore lytterskare.

Powered by Labrador CMS