Universitas anmelder By:larm:

Leksjon i å eie scenen

Det blir ikke mere moro enn du lager sjæl. Et kjent uttrykk, som Darkowa tar på alvor.

Publisert Sist oppdatert

Darkowa

  • Hvor: Krøsset
  • Når: Fredag 22:30

Darkowa har null chill og setter i gang konserten med hard techno. Dette legger føringen for den kommende halvtimen, hvor hun ikke gir oss noe annet valg enn å bli med på festen.

Det er sjeldent man ser en så fersk artist eie scenen med så mye selvtillit. Alt fra antrekket til dansingen oser karisma. Det hele er pakket inn i en tidlig 2000-talls estetikk, med passende «pixlete» og psykedeliske animasjoner i bakgrunnen. Darkowa kom først og fremst ut på scenen i kveld for å ha det gøy, og det er vanskelig å ikke la seg rive med av hvor mye hun koser seg der oppe.

Les også: Forrige ukes hotteste singler

Etter en hard start mykner hun det opp med smooth RnB over svingende afropop rytmer. Darkowa flyter uanstrengt over musikken og komplementerer den perfekt. Hun er ikke her for å kødde rundt, og benytter enhver sjanse til å få med seg publikum. Dessverre ga hun mer enn hun fikk i kveld. «Dere må bæde!» beordrer hun folkemengden, og takker en fyr som heter Bilal mot slutten av hver låt. Jeg fant ikke ut hvem Bilal er, men hvis han oppmuntrer Darkowa til å produsere smoothe og atmosfæriske RnB bangers er han pliktig til å fortsette med det han gjør.

Konsertens høydepunkt kommer som lyn fra klar himmel. Darkowa tar på seg Ed Hardy capsen og erklærer at dette nå er en punk rock konsert. Greit, hvorfor ikke? Hun avslutter med en hard rock banger, totalt ulikt det andre hun har spilt i kveld. Energien løftes opp et nivå, og vokalen går fra myk og kontrollert, til vill og hemningsløs. Hun trengte ikke å gi meg dette etter det hun allerede har levert. Likevel gjorde hun det, og det lover godt for fremtiden til en artist som for øyeblikket bare har sluppet to låter.

Powered by Labrador CMS