Universitas anmelder By:larm:

Sommer i oktober

Tigerstate leverer akkurat det som trengs for å varme opp en kald og våt høstnatt.

Publisert Sist oppdatert

Tigerstate

  • Hvor: Strimteltet på Youngstorget
  • Når: Lørdag 20:30

Tigerstate er som en russisk babushka dukke. Du er overbevist om at det ikke kan være flere i bandet nå, men joda, her ramler det ut folk på scenen. Til slutt har det blitt til en stor gjeng der oppe, og de utgjør det kreative kollektivet Tigerstate. «Navnet er en hyllest til O-city,» annonserer trommisen, og konserten settes i gang.

Publikumet følger bare sånn halvveis med under første låt, men Tigerstate bruker ikke lang tid på å stilne småpraten. Du skal være passe kynisk for å ikke bli sjarmert av spillegleden og utstrålingen bandet har med seg i kveld.

Les også: Han Gaiden tok publikum med på romferd under By:larm

Musikken er soulfull og varm, og sammen med tekstene danner det et uimotståelig sukkersøtt uttrykk. Jazzete akkorder strødd over funky basslinjer er en sikker og tidløs oppskrift på god stemning. Det høres ut som varme sommerkvelder, og det er det som synges om også.

Fire vokalister deler scenen, men det er den kraftige og sjelfulle stemmen til Bethany Forseth-Reichberg (kjent som vokalist i Mall Girl) som stjeler showet. De som ikke er i fokus bidrar med nydelige harmonier, og det hele smelter sammen til deilig og dansbar sommermusikk.

Les også: Murder Maids bedriver kontrollert utagering under By:larm

«Er det god stemning her?» spør de etter hver låt. Ja, det er god stemning her. Tigerstate vet hvordan de skal få i gang et publikum. På et tidspunkt lykkes de sånn halvveis med å få i gang en litt klein, forhåndskoreografert dans. Jeg er overbevist om at det kun ble gjort for å demonstrere kontrollen de har over Strimteltet i kveld. Det er nesten skummelt å tenke på hva de kunne fått oss til å gjøre med de varme og tilbakelente vibbene sine. Ingen band bør ha så mye makt.

Powered by Labrador CMS