Universitas anmelder By:larm:

Stikker godt og leker enda bedre

Publikum holder igjen, men det stopper ikke Oslo-kvartetten Veps, som leker seg gjennom konserten på fredagens By:larm, med alt på det rene

Publisert Sist oppdatert

Veps

    Popsenteret

  • Når: Fredag 20:00

Musikknorge har utelukkende spådd lovord om bandet Veps. De er unge, utgitt på New York-selskapet Kanine, og spås en karriere i rakettfart.

Det er likevel ikke hæla i taket når de inntar scenen på Popsenteret på Bylarm Ung fredag kveld. Lokalet er halvfullt, og øyet måler et par meter fra scenekanten til publikum. Det stopper på ingen måte bandet.

“Neste låt er dedikert til de fargeblinde”, sier Helena på keys og vokal, og gjengen spiller opp Colorblind. Lekne og selvsikre på scenen, serverer de et plettfritt samspill og en stor spilleglede. Her sitter trommene stramt, gitaren skriker indie og tekstene er like skarpe som de er ømme. I tillegg utføres de med stødig vokal med spenn. Tempoet er raskt, men ethvert rocka indieband må servere noe nedpå i tillegg: Veps er både rolige og rocka.

Les også: Darkowa på By:larm

Indie-bandet byr dessuten på uforutsigbarhet, og akkurat i det publikum smått har begynt å danse til én rytme, skifter de og legger det ned, før det igjen tar seg opp. Variasjonen løfter konserten.

Jentene i Veps stikker godt og treffer mange nerver med låtreportoaret deres.

Undertegnede noterte “Får lyst til å være forelsket og kjøre bil” under konserten. Plasser deg i en indiefilm, få Veps på anlegget og drøm deg tilbake til dine ungdomsår - eller eventuelt bare denne konserten.

Les også: Whammyboy på By:larm

Powered by Labrador CMS