Grisegodt

For en som har spist på Chateau Neuf før endringene fant sted, er dette en annen verden.

Publisert Sist oppdatert

Ny meny på Chateau Neuf

  • Av: Kjøkkenpersonalet
  • Sted: Glassbaren

Det nye mattilbudet i Glassbaren, som sto klar ved studiestart, er et ledd i en prosess for å få Chateau Neuf til å gå i pluss. Eller unngå dundrende underskudd. Etter en gjennomgang av regnskapet kom det frem at dette fristedet for posesuppe og annen halvfabrikata måtte legges ned eller gjennoppstå i nye former. Svaret ble et amerikansk «diner»-inspirert konsept. Menyen ble utviklet av kjøkkenpersonalet selv. Det er samme stedet og samme folka, men nå lages all maten fra bunnen av.

Lokalet har også fått en liten oppussing. Utgangspunktet for endringene var at utebordene allerede hadde fått nye voksduker i svart og rødt med hvite prikker. Dette noe løse temaet har de valgt å videreføre inne ved å male veggene i svart og rødt. Resultatet fremstår hverken som mer gjennomført eller i tråd med mat-konseptet. De kunne like gjerne spart seg bryet.

Den nye menyen består av sandwicher, salater, burgere med pommes frites, pasta, pizza, barbecue ribbe og torsk, til studentvennligepriser på 45- 88 kroner (det er cirka ti kroner billigere for de som er medlemmer). Menyen er nok ikke for den som prøver å ha et sunt kosthold, men de lover studentvennlige priser og mat som gjør deg mett.

Universitas’ utsendte ble invitert på prøvesmaking med formannen på Chateau Neuf og fikk velge fire retter; vegetarburger, en club sandwich, en BBQ-ribbe og en cæsarsalat. Idet maten kom på bordet, kunne man konstatere at mye faktisk har skjedd. Maten så bra ut og smakte godt. For en som har spist på Chateau Neuf før disse endringene fant sted, var dette en annen verden. Best var club sandwichen og BBQ-ribba. En club sandwich er kanskje ikke den vanskeligste retten å lage, men ingrediensene var friske og gode, med et speilegg i som en egen vri. Barbecueribbe med potetbåter og coleslaw smakte også veldig bra, akkurat passe stekt, passe krydret og passe stor porsjon. Cæsarsalaten og vegetarburgeren var ikke like gode, men bedre enn det du finner på de gjengse SiO-kantinene. Potetbåtene kunne vært bedre krydret, pommes fritesene kunne vært litt bedre stekt, dressingen til cæsarsalaten smakte for mye ansjos, og konsistensen på vegetarburgeren ble til for mye mos. Men dette er småting i det store bildet – småting som lett kan fikses på. Maten var rett og slett god.

Kantinen på Chateau Neuf har oppstått i ny drakt. Det er kanskje ikke å anbefale å spise amerikansk-inspirert mat hver dag, men unn deg turen når du er lei av dyr og kjip mat på Frederikke.

Powered by Labrador CMS