Emosjonell Drive-thru

Fia Ofia kjører ingen bulldoser mot hjertets røtter, likevel klarer hennes pusete stemme og sarte gitarspill å få kjærlighetssorgen til å ringe på døren med et «Hallåien, husker du meg?».

Publisert Sist oppdatert

La det svi

Artist: Fia Ofia 

Plateselskap: Dive Deep Records

Sjanger: Ballade pop

Nedstrippa til kun sjenert gitarklimpring møter vi Fia Ofias musikalske universe på EP-en La Det Svi. Fia Ofias egenopplevde kjærlighetssorg gjennomsyrer alt fra tekstlinjer, til temposkifter og instrumentvalg. Stilvalget er bedagelig, meditativt og lite utfordrende. 

På låten «Ettersmak» bikker det over i stadig mer lovsangslignede lydbilde, der instrumentalen vil lovprise opp i skyene, men vokalen vil dra instrumentalen med seg ned på bakkeplan.

Blottlagt for undring og metaforiske innpakningspapir. Tidvis forfriskende, og tidvis for enkelt

Låta «Ingenting skinner gjennom» evner å ha et øye for detaljer. Her tar jeg Fia Ofias på hennes ord om å hente inspirasjon fra sippejentelegende nummer én: Phoebe Bridgers. Med elementer som utfordrer det akustiske, bikker vi over noe som ligner på introen til Bridgers «I know the end». I motsetning til den amerikanske artistens snodige tekstunivers, møter vi et ferdig utpakket et hos Fia Ofias. Blottlagt for undring og metaforiske innpakningspapir. Tidvis forfriskende, og tidvis for enkelt. 

Fia Ofias EP er ikke akkurat en sjelens vrengebilde eller en ransakelse av hjertets innerste hemmeligheter. Det den derimot gjør, er å være som et følelsesmessig utstillingsvindu, en slags kjærlighetssorgs allmenn-omfavning. Det er som en varm klem som strekker seg ut til alle som har fått hjertet knust til støv, eller bare har vært litt dårlig på å tolke Hinge-meldinger. 

Powered by Labrador CMS