Frøkner som sparker

Frk. Fryd kan trygt satse på en hardere og tøffere tone framover. Det er da de treffer best.

Publisert Sist oppdatert

Anmeldelse

# Tell dine skritt igjen

Tell dine skritt igjen

Av: Frk. Fryd

Plateselskap: Braund Sound

EP

Pønkrockjentebandet Frk. Fryd fra Stavanger synger utelukkende på norsk og satser hardt og rått med tungbaserte gitarriff, melodiøse refrenger og fengende basslinjer. De slipper nå sin andre EP Tell dine skritt igjen etter Baandtvang fra 2012.

Forventningene knyttet til bandet som omtaler seg som «en jenteutgave av Oslo Ess» og «jentene som skal videreføre Stavangers dominans innen rock», møtes et stykke på vei – men det tar tid. De to første låtene, «Intens røyk» og «Ett løft» er helt greie, men tar aldri helt av. Selv om basslinjene og trommene er fengende, er gitarriffene enkle og repetitive, og refrengene litt kjedelige. Vokalen er til tider for skarp i de roligere intervallene, som er strippet for bass og trommer. Vokalisten synger med samme hardhet som i de mest rocka partiene, noe som forstyrrer lydbildet der bassen og trommene burde tatt mest plass.

Tredjesporet løfter det hele og er åpenbart platas høydepunkt. «Blod & honning» er en gjennomført fengende og rå rockelåt som også ble A-listet av P3 forrige uke. Ved å skru opp tempoet og intensiteten kommer vokalene mye bedre til sin rett og gir låten en sintere og mer pønkete tone. Det er her bandets potensial kommer fram. Plata avsluttes godt med låten «Hvit løgn», som har noen tøffe partier midt i med lekne trommer og raske gitarriff.

Tell dine skritt igjen har totalt sett en litt blek førstehalvdel, men tar seg opp etter hvert. Frk. Fryd kan trygt satse på en hardere og tøffere tone framover. Det er da de treffer best.

Powered by Labrador CMS