Sitt ned og hold kjeft

Feminismen er i vinden i disse dager, med sine paroler, sine stridigheter og sin kampånd. Så det aller mest brennende spørsmålet er selvfølgelig: Hvor er vi gutta oppi det hele? Dette er en anmeldelse av menns oppførsel på kvinnedagen.

Publisert

Menn på kvinnedagen

Hva: Sutring

Hvem: Gutta boys

Når: Nå

Det er den tida på året igjen. Tida hvor vi hardtarbeidende og handlekraftige menn blir trykket ned i bakgrunnen og nektes sjansen til å uttale oss om viktige politiske saker som angår oss dypt, for eksempel gratis bind og tamponger på studiesteder, abort og hormonell prevensjon. Det er i disse dager at vi blir irettesatt av hårete, aggressive kvinner med nesering, bare fordi vi er født menn, og med det har et medfødt behov til å hevde oss i forsamlinger, til tross for at det kanskje, teknisk sett, strengt tatt, bare kanskje, ikke er vår tur til å snakke. Nei, woke-kulturen stopper ikke oss: Vårt naturlige behov for å uttrykke sterke meninger skal oppfylles også 8. mars.

Noen har baller nok til å ta grep. Ta for eksempel det modige advokatfirmaet Bull & Co, som 8. mars 2021 publiserte følgende melding på sin Facebook-vegg: «I Bull hadde vi ikke hatt en så god kjønnsbalanse og en så likestilt kultur uten at mennene også aktivt hadde motivert, støttet og heiet, tatt ut pappapermer, hentet i barnehagen og stått opp for like muligheter. Så i dag ønsker vi å gi en ekstra hyllest til alle mennene i Bull som hver dag bidrag til at vi har en likestilt og inkluderende kultur! Tusen takk <3 <3 <3». Tenk å ha så enorme baller at man tør å dele en slik subversiv melding på kvinnedagen! Tusen takk skal dere ha selv.

Eller ta for eksempel Atle (54), som undertegnede selv intervjuet på Bob’s Pub kvinnedagen 2022, en tirsdag, som hadde dette å si: «Kvinnedagen begynner å bli litt avleggs. Det var ingen som gratulerte meg i går, det var jo mann-dag!» Tar du den? Fordi kvinnedagen var på en tirsdag i fjor, skjønner du? Skjønner du eller? Hvilken humor! Hvis det ikke er lov for oss gutta å spøke sånn på kvinnedagen, når er det egentlig lov? Dere humørløse, frigide kvinner stopper ikke oss fra å være lættis. Et siste eksempel: våre modige kommentarfeltherrer på Twitter og Facebook. Dette er dagen, tapre soldater. Dette er dagen hvor du tvitrer gjentatte ganger at menn faktisk også har problemer, faktisk, og svarer på kvinners twittertråder om kvinnesaker med en liten, sutrete kommentar og avslutter med tre latteremojier. Det er nå du drar på etterfesten etter kvinnetoget og prøver å sjekke opp brisne, feirende kvinner. Kvinnedagen i år er jo på en ONS-dag, ikke sant. ONS, hehe. Det står for «one night stand», om du ikke visste det. Hehe!!

Okei, okei. Fra spøk til revolver: dette er kanskje en liten overdrivelse. Men det er ingen overdrivelse å si at et latterlig høyt antall menn bruker kvinnedagen til å kverulere. Som hele tiden jamrer over at det ikke finnes noen mannsdag (forresten, det gjør det, det er 19. november), eller at menns problemer alltid blir tilsidesatt til fordel for kvinners. Joda, det er sant: det finnes kampsaker for menn. De kan vi slåss alle andre dager i året. Men nå, prøv å finne det lille, sympatiske beinet inni deg og gjør en knøttliten innsats. Du trenger ikke gå i toget. Du trenger ikke å kalle deg feminist (selv om det hadde supert). Alt du trenger å gjøre er å holde litt kjeft.

Powered by Labrador CMS