Tilbake på ungdomsklubben

Publisert Sist oppdatert

Anmeldelse

# Bartefest

# Hvor: Kjeller’n i Helga Engs Hus

Når: INSERT NÅR HER

De russiske tenåringslesbene i t.A.T.u. topper listene med låta «All The Things She Said», Ari og Märtha har akkurat gitt hverandre sitt Ja, og en sveisen Ronaldo har vunnet fotball-VM for Brasil. Året er 2002. Jeg har gått ned trappene på Helga Engs hus for å delta på «Bartefest i Kjeller’n», og samtidig fløyet gjennom en tidsportal elleve år tilbake i tid og inn på ungdomsklubben.

Fire gutter og jenter står alene og svinger seg halv-keitete rundt på dansegulvet uten at den breiale gjengen ved beerpong-bordet bryr seg nevneverdig. Det står en blond jente i baren, hun er omringet av fire gutter. Hun er festens kuleste, søteste og mest populære, og guttene krangler om å få kjøpe henne en øl. Om du bytter ut ølen med Mr. Freeze og beerpong med bordtennis, er det eneste som skiller ungdomsklubben anno 2002 fra 2013, alderen på deltakerne. Til min store forundring ser det ut som om de 30 deltakerne storkoser seg med usikker flørting, Kate Ryans «Désenchantée» og lime-på-barter.

Bartefesten på Kjeller’n er for noen nostalgi, for meg er det et tilbakeblikk på 90-tallets mørke etterslep, en tid jeg virkelig ikke savner.

universitas.universitas.no

Powered by Labrador CMS