Grelle gangstere

Publisert

Anmeldelse

# How to steal 2 million

# Fra: Sør-Afrika

Regi: Charlie Vundla

Tid: 85 min.

Jack slipper ut av fengsel etter fem år. Han bestemmer seg for å leve et streit liv, uten vold, og starte sitt eget byggefirma. Men til det trenger han penger. Så, hva tyr en mann til, som hele sitt liv har levd av tyveri og brekk, og som ikke får lån fra banken? Ja, du gjetta det. Når Jacks gamle partner in crime, Twala, banker på døra med et tilbud, taper Jack kampen mot fristelsen til kjappe penger. Ett siste brekk, så skal han gi seg.

Hørt det før, sier du? Det eneste som gjør filmen spesiell for oss nordboere er at det hele foregår i Sør-Afrika og blir spilt av sør-afrikanere. Manuset er forferdelig og skuespillet vakler. Med machoreplikker selv Arnold ville holdt seg for god for, som: «I do what I say, and I say what I do», får ikke Ngubane en enkel rolle som den barske (i hvert fall forsøksvis), frislupne fengselsfuglen Jack. Sitatene, som virker hentet fra de dårligste actionfilmene på 90-tallet, får oss til å trekke på smilebåndet, selvfølgelig. Filmen prøver ikke å være morsom, men manuset er så lite troverdig at det blir ufrivillig humoristisk. Ngubane som Jack hadde helt sikkert glidd rett inn som en av gutta i the Expendables, men mangler helt selvironi i denne filmen.

Filmen er likevel ikke helt uinteressant. Åsted, karakterer og replikker er ulikt det vi vanligvis ser på kinoer i Norge, og vi blir nysgjerrige. Men, at en film gjør deg nysgjerrig, betyr ikke nødvendigvis at den er bra.

Powered by Labrador CMS