Ræl fra sør

Publisert

Anmeldelse

# In Another Country

# Regi: Hong Sang-soo

Med: Isabelle Huppert, Kwon Hae-hyo, Yoon Yeo-jeong, m.fl.

Varighet: 89 minutter

Film fra sør gir blockbuster-mette nordboere muligheten til å se film fra andre deler av verden enn Vesten. Klare for å ta inn nye vibber fra ukjente filmfarvann, prøver vi oss på en sør-koreansk variant med franske Isabelle Huppert i tittelrollen.

Filmen tar utgangspunkt i en regntidsklam kystby i Sør-Korea. Vi møter mor og datter som er på rømmen fra gammel gjeld. Datteren begynner i kjedsomhet å skrive på et filmmanus, og ender opp med tre ulike utkast.

Hovedrollen i alle tre historiene bekles av Huppert. Først som filmregissør på besøk hos en koreansk kollega. Deretter en direktørkone på date med sin koreanske elsker, og til slutt en nyskilt dame hvis mann har forlatt henne til fordel for sin unge sekretær. Hun vaser rundt i den dvaske landsbyen, mens noen scenarioer gjentar seg og gir ulike utfall ut fra livssituasjonen hun er i.

Dessverre er «Google plot summary» en forutsetning for å få taket på det foregående handlingsreferatet. Uten er det beint fram umulig. Dialogen foregår dessuten på engelsk, selv om ingen av skuespillerne mestrer det, hvilket fører til misforståelser. Det er nok ment å være ynkelig og søtt, på Lost in translation-aktig på et vis, men uten forbildets sjarm.

Resultatet blir en dørgende kjedelig … kunstfilm? Om livets vendinger og utroskap? Fuglene vet. In Another Country er et skoleeksempel på at noen har tenkt: «Også Sør-Korea da gitt! Så spennende!» Kan de ikke slutte med det da, og sjekke om filmen er noe annet enn eksotisk før de stjeler én og en halv time fra godtroende idioters liv.

Powered by Labrador CMS