En foreleser å regne med

Publisert

Anmeldelse

# Kalkulus og lineær algebra, UiO

# Hvem:Tom Lindstrøm

Hvor:Sophus Lies Auditorium

Når:Tirsdag 23. april

Kalkulus og lineær algebra. Ingen bullshit-tvetydighet eller forskjellige teoretiske skoler som hevder å sitte på sannheten, slik du møter på forelesninger på øvre Blindern. Lineær algebra bare er sånn. Universitas’ utsendte anmelder har med seg en innsider, en fysikkstudent som har tatt emnet tidligere. Han forteller at du kan lage den mye omtalte Google-algoritmen med kunnskap fra dette emnet, og at værprognoser baserer seg delvis på lineær algebra. Det ryktes også om heftig klapping etter forelesningene til Tom Lindstrøm, fra studentene i salen som viser seg å være mer heterogene enn ventet. «Blinderns største forsamling av ukyssede mennesker» stemte kanskje på den tiden da ikke alle hadde råd til egen PC, men i våre dager ser matematikerne bare ut som Blinderns største forsamling av streite studenter.

For er det en ting som kjennetegner Lindstrøms forelesning er det nøkternheten. Lindstrøm utstråler rotnorsk soberhet. Han er en Toyota fra 2006. Han får jobben gjort, uten noe dilldall. Lindstrøm isper det hele litt humor også – sitatet «jeg savner forventningsbruset i forsamlingen hver gang epsilon kommer opp på tavla» er morsomt.

Men ellers går det i en jevn strøm av vektorer, Xn-er, teoremer og følger. Innsideren bekrefter at Lindstrøm er godt forberedt, og holder et bra tempo. De yngre foreleserne har en tendens til å rase gjennom stoffet, Lindstrøm gjør seg flid i å forklare alle små triks og metoder. Dette er i tillegg den mest teoretiske forelesningen denne våren. Du vet han (det er som regel en han) obsternasige, lesesalsrotta på SV-fakultetet som rekker opp hånda og stiller et bedrevitersk spørsmål i forelesningen? Det er ingen sånne i Lindstrøms forelesning. Innsideren sier fallhøyden for å stille spørsmål i matteforelesninger er stor, du risikerer å avsløre at du ikke har fulgt ordentlig med. Med Lindstrøm som foreleser derimot, har du sikkert fått det med deg. Og slikt klapper de for, om enn litt mer spredt enn ryktet skulle ha det til. Tar du 40-gruppe i matte, meld deg opp til MAT1110. I beste fall risikerer du å kunne lage Google-algoritmen. Hvis du holder deg på matten.

Karakter: B

Powered by Labrador CMS