Litt sånn, Bob Bob

Publisert Sist oppdatert

Anmeldelse

# Bob Dylan

# Hva: Første forelesning i faget «Bob Dylan»

Av: Reidar Aasgaard og Tom Roger Aadland

Når: 24. januar

– Er det ølsalg her?

Spørsmålet hørt på Georg Morgensteiners hus var absolutt berettiget. For det som skulle være første forelesning i Bob Dylan, kulturspeil og tradisjonstolker ble i stedet en leksjon i faget Bob Dylan – allsang og 68’er-reunion.

Allerede før ankomst kunne man ane at dette ikke kom til å bli som forelesninger flest. Med det som best kan beskrives som en folkevandring, trengte man ikke å ha en master i sosiologi for å forstå at det var i retning «kulturspeilet» de rutete skjortene og kameralinsene skulle. Men man kan ikke si at forelesningssalen kun besto av hipstere. Tvert i mot hadde publikumet en overvekt av besøkende som kunne vært mora di.

Bare tyve minutter ut i forelesningen satt 200 mennesker og mumlet til «Like a Rolling Stone» i et forsøk på allsang. Kleint? Javisst. Men etter tre ubehagelige minutter gikk kleinheten over i en følelse av å være med på noe historisk. Selv da foreleseren klampret løs på det niende verset av en nynorsk oversettelse av Dylans «Idiot Wind» kunne man ikke unngå å tenke at dette er show!

Samtidig var det også forelesningens strev etter å være så innmari poppis som førte til at flere ble skuffet over mangelen på en akademisk tilnærming. Det vil si – for de studentene som ikke visste at Dylan benytter seg av enderim og akkordene C, F og G, var det sikkert en sjelsettende opplevelse.

Konklusjonen er at Blinderns første Dylan-forelesning nettopp ble litt sånn «bob bob».

Powered by Labrador CMS