Økonomi for dummies

Publisert

Kulturledelse – Innføring i økonomi (KULT6100)

Sted: Høgskolen i Oslo og Akershus P35 – PI546

Med: Anne Kari Ramboe Heimdal, høgskolelektor, institutt for økonomi og administrasjon

Tid: Fredager, 11:30-15:30

Karakter: A

Hva betyr egenkapital og likviditet? Og hva står egentlig AS og ASA for?

Emnet «Innføring i økonomi» går under årsstudiet «Kulturledelse» og er hovedsakelig for studenter med bakgrunn fra kultur- eller kreative studier som ønsker lederkompetanse. Denne gangen snakker lektor Anne Kari R. Heimdal om aksjelovene, årsregnskap og generell bedriftsøkonomi.

Regnskapsføring og aksjelover er temaer som fort kan bli tørre og kjedelige – spesielt når økten er fire timer lang. Men Heimdal vender om på denne fordommen og beviser hvordan en god foreleser kan få selv årsregnskapet til Hjemmet Mortensen AS til å virke interessant.

Et viktig stikkord for undervisningsstilen er inkludering. Ikke bare er Heimdal selv en dyktig økonom, men hun retter oppmerksomheten ut mot klassen og fører dialog med studentene. Det at Heimdal kan alles navn bidrar også til å skape en god stemning og klassefølelse lik den man husker fra grunnskolen – til tross for at mange av studentene er godt over tredve og har fast jobb. «Jeg vet at mange her sitter i styrer, men er dere bevisste på det økonomiske ansvaret,» spør høyskolelektoren. Her er det bare å følge med!

Til å være en fire timer lang forelesning om lover og regnskap er dette imponerende. Studentene er aktive, Heimdal er kunnskapsrik og inkluderer egne erfaringer for å aktualisere stoffet. Hvis man ønsker seg en innføring i økonomi uten å være økonomspire selv er dette et ypperlig sted å begynne.

Powered by Labrador CMS