Foreningsspesial:

Et lunt avbrekk fra Instagram

Hos studentenes fotoklubb er du velkommen enten du vil være kreativ i mørkerommet eller bare nyte gode bilder.

Publisert Sist oppdatert

Studentenes fotoklubb

  • Hva: Foto
  • Hvor: Chateau Neuf
  • Når: Hver mandag

«Velkommen til årets første slide!» Det er Erlend Stenlund, leder av Studentens fotoklubb, som ønsker velkommen til møtet. Det er en liten, men desto mer imøtekommende og varm gjeng som har møtt opp på Chateau Neuf. Før Stenlund fortsetter, spør han: «Are there any English speakers here?» Ingen responderer på det, og han fortsetter på norsk. Stenlund forteller meg senere at de vanligvis har mange aktive utvekslingsstudenter i klubben, men at de forventer en mindre internasjonal gruppe i år.

Les også: Moro med Morrari

Kveldens hovedprogram er fremvisning av medlemmenes bilder. Vi får se bilder av alt fra Studentfestivalen til Vietnam og Tokyo. Når et medlem forteller om bildene sine, er de andre et stille og observant publikum. De er likevel gode til å rose hverandres arbeid underveis. For en som stort sett blar gjennom instafeeden i hundre kilometer i timen, er det befriende å nå ta hvert enkelt bilde i øyesyn.

På mørkerommet: Her finnes alle slags kjemikalier, verktøy og duppeditter som en fotograf kan ønske seg.

Høydepunktet er når fremvisningen går fra å være digital til analog. En av klubbens medlemmer har med seg en lysbildeprojektor med en slide lysbilder han skal vise frem. Dette er en mann som virkelig har kjærlighet for fotofaget og som foretrekker den litt retro og langsomme tilnærmingen. Bildene tok han under koronanedstegningen i vår. Et bilde som utmerker seg, er av to husker på en stengt lekeplass i Gamle Oslo.

Les også Herlig cheesy, fra fjorårets foreningsspesial.

Showet er slutt. Stenlund takker for alle som viste bilder i kveld, og sier at de gode samtalene nå vil fortsette i Glassbaren. For min egen del er ikke showet over helt ennå. Jeg får nemlig en spesialomvisning nede på mørkerommet i kjelleren. Her finnes alle slags kjemikalier, verktøy og duppeditter som en fotograf kan ønske seg, i tillegg til et lite studio. Rommet er åpent for medlemmene hver dag. I tillegg er det annenhver mandag åpen «mørkeromsdag» for alle som vil lære mer om mørkerom og fremkalling. I følge Stenlund er dette svært populært: «Det er hipt og samtidig nostalgisk å lage bilder på gamlemåten.»

Mer forening! Låvefest på Helga Engs hus!

Powered by Labrador CMS