Femten års ventetid: Sist gang San Marino scoret et bortemål i VM-kvalifisering var målscorer Mattia Stefanelli bare åtte år. Lagkamerat Christian Brolli kan nesten ikke tro det han ser.
Femten års ventetid: Sist gang San Marino scoret et bortemål i VM-kvalifisering var målscorer Mattia Stefanelli bare åtte år. Lagkamerat Christian Brolli kan nesten ikke tro det han ser.

Amatørenes aften

ULLEVÅL STADION(Universitas): En student, en revisor og en forretningsmann stakk kjepper i hjulene på et tamt Norge.

Publisert Sist oppdatert

Norge – San Marino (4-1)

  • 1-0: Davide Simoncini (SM) (10´)
  • 1-1: Mattia Stefanelli (54´)
  • 2-1: Adama Diomande (76´)
  • 3-1: Martin Samuelsen (81´)
  • 4-1: Joshua King (83´)

Det finnes knapt en forelesning med større andel tomme seter enn på Ullevaal tirsdag. Og nettopp forelesning, er det San Marinos ruvende midstopper, studenten Marco Berardi, må droppe for å spille for landslaget. Den lille nasjonen har nemlig ingen profesjonelle spillere og må søke fri fra jobb og studier for å spille landskamp. To av dem fikk avslag. Motstanden, verdens fjerde dårligste landslag, er altså heller laber. Det er underholdningsverdien også.

Det er kaldt. Publikum piper. Norge leder 1-0 til pause mot San Marino etter en begredelig omgang med fotball. Og for dette kan vi takke revisoren Simoncini, som hamrer ballen i eget nett. Gratis mat i presseseksjonen redder kvelden for anmelderne, men de resterende 8000 på Ullevaal nyter ikke samme goder.

Etter sidebytte får endelig publikum betalt for pengene, men sannsynligvis ikke slik de hadde forventet. San Marinos forretningsmann Stefanelli utligner til 1-1 mot sjokkerte vikingkrigere som tjener millioner på å spille fotball. Ville jubelscener utspiller seg når både innbytterne og den svært så stilige og energiske treneren Manzaroli stormer banen. Det er umulig å ikke trekke på smilebåndet av engasjementet, men også en lidelse å se fortapte Per-Mathias Høgmo lide nede på den norske trenerbenken.

San Marinos målscorer Mattia Stefanelli har allerede skaffet seg legendestatus i hjemlandet:

Tre kjappe norske scoringer mot slutten av omgangen gjør at kampen ikke blir tidenes verste dag i norsk fotballhistorie, og får minuttene til å gå mot slutten av omgangen. Justin Bieber-lookalike Martin Samuelsen kunne vært student, men er i stedet med på å snu kampen for Norge med et godt innhopp og scoring fra benken. Kampbildet ligner nå mye på det man kunne se i andre omgang av årets studentmedie-oppgjør. Total overkjøring.

Med fem mål og stor dramatikk på menyen skulle man kanskje tro at kampen var verdt kronene, men når de 76 første minuttene er noen av de verste i norsk fotballhistorie blir resultatet litt villedende. Norge sitter igjen med at sine tre toppscorere, England-proffene King, Samuelsen og Diomande må dele toppscorerplassen forretningsmannen Simoncini. Kanskje bør også NFF dele fasilitetene nær Blindern med studentmediene, som gjerne kombinerer neste års oppgjør med Dylan-forelesning. Der er det nemlig aldri et ledig sete.

Powered by Labrador CMS