Havna 0150: Dårlig Vane

Startskudd: Dårlig Vane startet showet på Havna fredag. Til å begynne med var det et glissent publikum, men flere strømmet til i løpet av konserten.

Hvor var publikum?

Dårlig Vane fremstår som en løst sammensatt trio, men reddes så vidt av gamle klassikere.

Publisert Sist oppdatert

Dårlig Vane

  • Hvor: Hovedscenen: Havna 0150

- Dere fem i publikum, vi setter veldig pris på at dere har kommet! Slik åpner Dårlig Vane konserten. Når de starter opp med den nye låta «Oppi her», blir antallet foran scenen raskt tidoblet. Likevel skal resten av konserten bære preg av at trioen spiller på hovedscenen for det som må være et skuffende lite publikum.

I løpet av konsertens første halvdel spiller de en del av de nyeste låtene. Det er tydelig at de ikke har hatt så lang tid til å øve seg på disse, for det flyter ikke så godt. Av de tre er det han som framstår som en slags frontfigur for gruppa, Martin Hazy, som har klart størst tilstedeværelse på scenen. Han drar også i gang sololåta si «Start an opp» mens han ber publikum starte å bevege på seg.

Dårlig Vane var ikke de eneste rapperne på Havna: – Imponerende scenetekke

Etter hvert går Dårlig Vane av scenen og gjør plass for Emir, den ene halvdelen av Sushi x Kobe. Han utfører duoens to største hits «Aldri for mye» og «Tenker feil», og nå begynner festivalgjengerne å våkne. Etter dette kan det virke som Dårlig Vane er sugne på en liten revansj. Når de kommer ut igjen har de bare de to klassikerne «2 blå» og «Gikk i bakken» igjen på programmet. Her flyter — ikke overraskende— kjemien bedre, og energien som Emir skapte i publikum opprettholdes.

Dette var nok ikke den letteste dagen på jobben for Dårlig Vane. Selvironien fra starten av konserten tydet på at de ikke ble preget av det svært beskjedne oppmøtet. Konsertens gjennomføring får det til å virke som de ble det.

Dette imponerte mer på Havna: Norges fremtidige popdronning?

Powered by Labrador CMS