Høstutstillingen: Varmt og vakkert

Et estetisk innblikk i vår kaotiske samtid.

Publisert Sist oppdatert

Høstutstillingen

  • Hvor: Kunstneres Hus
  • Når: 10. september – 9. oktober

Høstutstillingen arrangeres årlig og er landets største scene for samtidskunst. Siden 1882 har utstillingen hatt som mål å anskueliggjøre samtiden vi lever i – gjennom kunsten. Årets bidrag, som er nøye utvalgt gjennom rekordmange søkere, leverer en variert og imponerende kunstsamling som spenner fra det visuelle til det taktile, det psykologiske og romantiske. Årets utstilling oppleves som ettertenksom, menneskelig søkende og med et vakkert estetisk og poetisk formspråk.

Frida Vessias skaper en kontrasterende illusjon av plastikk og vann i sitt verk Åsted, laget av naturlige gjenstander som mose, barnål, aske og jord. Det naturlige og jordnære blandes med det abstrakte og eksperimentelle. Bildet som henger på veggen, ser ut som en sølepytt fylt av vann som, når det skinner i lyset, faktisk ser ut som vann som henger på veggen. Hos henne, som hos mange av de andre kunstnerne, lekes det med farge og form, tekstil og tekstur.

Tre spesielt vakre malerier er Marit Viljugreins sammensatte verk grønske#1 som gir et spennende og symbiotisk sluttresultat der myke, tykke strøk med akryl møter glatt trefiberplate, noe som gir et imponerende dybdeperspektiv, og som er estetisk behagelig for øyet.

Årets utstilling inneholder få skarpe politiske budskap til forskjell fra tidligere år, men rokker ved etablerte tanker om form og struktur og gir således en kritisk refleksjon over måten vi strukturerer våre tanker på.

Høstutstillingen er et uungåelig mekka for alle som ønsker å oppleve samtidig kunstnerisk frihet og livsbejaende kreativitet. I år oppleves mangefasetterte kunstverk en stadig kan oppdage noe nytt ved, hvilket både fascinerer og forfører.

Powered by Labrador CMS