Styr unna denne platen

Publisert Sist oppdatert

Anmeldelse

# Center of the Universe

# Levitating Disk

# Metronomicon Audio

Levitating Disk gis ut på Metronomicon Audio, et plateselskap som representerer et kreativt og inspirerende musikkmiljø med band som Magnus Moriarty og Truls and the Trees i stallen. Drivkraften bak dette plateselskapet er også mannen bak Center of the Universe, og det er derfor med tungt hjerte jeg forteller deg at du bør styre unna hans siste plate.

Det som først og fremst gjør dette til et dårlig album, er vokalen. Center of the Universe spiller lett, melodidrevet popmusikk, og det er da veldig synd at nesten samtlige vokallinjer og melodier er fryktelig irriterende. Det verste eksempelet er kanskje låta «Can You Believe It? It’s A Mystery». I tillegg til at teksten stotres frem, er melodien så gyselig, og virker så tilfeldig, at den i beste fall høres ut som noe du kunne ha nynnet for deg selv i et tankeløst øyeblikk. Dette er like grønnjævlig som sukatsmak.

Heldigvis er ikke alle låtene like ille. Skivas mest positive bidrag er «Light As A Feather». Selv om vokalen også her torpederer noe av gleden, er dette en fengende låt. De skrullete synthene, som er gjennomgående på hele albumet, kler den orientalsklydende beaten godt. Men låta er dessverre ikke representativ for resten av platen. Sjekk heller ut den forrige skiva til Magnus Moriarty.

Powered by Labrador CMS