Tørst?: På Humanistisk fakultet på Blindern kan du få en enkel cappucino for 38 kroner. Er det for dyrt?

Kaffe av eller på campus?

Hvor smaker kaffen best, for lommeboka og for ganen — av eller på campus?

Publisert Sist oppdatert

  Eckers Ullevål

 • Hvor: John collets plass
 • Pris på kaffe: Svart: 23 kroner for liten 27 for stor
 • Enkel caffe latte: 36 kroner
 • Enkel cappucino: 27 kroner

Cafe Niels

Akkurat i tide til siste innspurt av semesteret har øvre Blindern fått et gjenåpnet kafétilbud: Cafe Niels på Niels Treschows hus, Humanistisk fakultet. En Universitas-kollega som har vært et halvt tiår på nevnte fakultet, forteller at før pandemien var Niels «alle på HF sin stamkafé» og legger til: «Jeg tør ikke tenke på hvor mye penger jeg har brukt her». Der sier han noe: prisene er ikke så vennlige som en kafé driftet av studentsamskipnaden skulle tilsi: 38 kr for en enkel cappuccino. Man får dog valuta for pengene, og både baristaene og kaffeustyret er av kvalitet.

Helt ærlig: kaffekvaliteten er viktig, men når jeg skal velge meg en kafé trumfer alltid hyggefaktoren, og Niels lider dessverre av det litt upersonlige preget SiO spisesteder ofte har. De har også innført konseptet hvor man bestiller fra skjerm, noe mange ikke ser ut til å legge merke til. Jeg tror det tar baristaene lengre tid å fortelle folk at de må bestille fra maskinen — enn om de bare hadde tatt bestillingen. Ellers er stedet stort, lyst og minimalistisk. Det mest markante med inventaret er de gigantiske vinduene som er på hver sin side av kafeen. Du drar hit for å se og bli sett, men mulig ikke for å arbeide, for det er manko på stikkontakter.

Eckers Ullevål

  Gjenåpningen av Niels Kafé

 • Hvor: Det Humanistiske fakultet på Blindern
 • Pris på kaffe: Svart: 22 kroner for liten og 27 for stor
 • Enkel caffe latte: 40 kroner
 • Enkel cappucino: 38 kroner

Niels er altså koselig nok, men det er ikke her jeg ser for meg at idéhistorie- og filosofistudentene går for å diskutere meningen med livet. Nei, da har jeg et annet sted i tankene, for et lite steinkast bortenfor campus finner du Eckers, kafeen som frir til studenter med snille rabatter og lange åpningstider. Hvor Niels bare appellerer til morgenfuglene mandag til fredag klokken 08:00 til 15:30, har Eckers åpent på søndager, som personlig er dagen jeg føler jeg både fortjener og trenger en ordentlig god kaffe.

Eckers sin enkle cappuccino med studentrabatt faller på 27 kroner. Altså billigere enn campuskafeen, men man får det man betaler for, og kaffen er dessverre ikke like god.

Likevel er Eckers mer sjarmerende enn Niels. Innredningen ligner en kafé du kan finne i Berlin. Veggene er preget med snodig kunst og stedet er både mørkt, trangt og lunt. Ønsker man å gjemme seg bort, er det hit man skal ta turen.

Hjemmekjær eller lyssky?

Niels er et godt tilskudd til kafeene på Blindern og kaffen er av kvalitet! Men for meg er det noe med Eckers’ mørke og lune estetikk som er mer tiltrekkende. Jeg tror vi kan si det sånn: Om du har en god hårdag og et ønske om å være litt på utstilling, muligens se en Skam-stjerne (Jonas fra Skam, hva er det du studerer?) og være nær campus er Niels absolutt å foretrekke. Har du lyst å gjemme deg litt bort, titte på snodig kunst og vurdere om klokka er nok til å ta seg en pils (det må være lov i eksamensperioden), faller valget på Eckers.

Les også: Berusende folkeopplysning med Leo Ajkic

Powered by Labrador CMS