Folketom elektrofolk

folkE gjør deg mer nysgjerrig enn tilfredsstilt.

Publisert

folkE

Scene: Stratos

Musikkteknologistudenten Henrik Haraldsen Sveen har bestemt seg for å sample gammel, norsk folkemusikk og sveise det sammen med elektroniske lyder på mac’en sin. Han har fått med seg to kompiser på trommer og bass, og voilà – der har du konseptet bak folkE.

Det høres i og for seg forlokkende og nyskapende ut. Problemet er bare at folkE høres veldig ut som et helt vanlig dj-set, ispedd en ivrig trommeslager og en diggende bassist, heller enn et band med en utradisjonell musikalsk profil. Produktet synes ikke å skille seg ut som konseptet antyder, selv om elektronikaen er velsnekret og fengende. Det skal godt gjøres å skille ut et gnikk fra ei fele i all datalyden.

Innledende skuffelse til tross, energi og formidlingsglede skal det ikke stå på. De tre minner om et gira kjellerkollektiv som skrur musikk hele natten. De ser kort og godt ut som de koser seg verre med sitt eget musikalske produkt, der de hopper, svetter og gliser i takt. Til en viss grad sjarmerer de også publikum, som digger nølende med.

Kanskje er det noe med lyden eller liveformatet som gjør at innslagene fra folkemusikken drukner. Konserten gjør deg uansett mer nysgjerrig enn tilfredsstilt.

Powered by Labrador CMS