Læregutt: På vei mot stjernene får rap-talentet Oscar Blesson god hjelp av sin mentor, hele Norges Tommy Tee. Foto: Noah Løchting Williams

Ja, det er dope

Imponerende opptreden fra Tommy Tee’s gullgutt.

Publisert Sist oppdatert

Oscar Blesson

  • Parkteateret

«You can put your money on me» spytter Oscar Blesson selvsikkert ut i låta Young wave god. Det er det flere enn ham selv som har troa på. Unggutten fra Holmlia var en stor snakkis under årets Bylarm. Det var derfor et håpefullt publikum, inkludert feststemte fans og et knippe kjente hiphopfjes, som dukket opp på slippkonsert av EP’en Watch the boy grow.

På plettfri amerikansk lirer Blesson av seg showets første tekstlinjer i en neonlysende boks laget for anledningen av kunstnerbrødrene Broslo. Hans litt seige, men tekniske flow og uttale gjør at parallellen mot JAY-Z er umulig å unngå. Teksten leveres med attitude og innlevelse, men likevel uhøytidelig, som når man prater med en kompis. Det er i det hele tatt noe deilig og unorsk over Blessons stil og tilstedeværelse. Kanskje er det derfor at Manhattan i New York er stedet Blesson har flest Spotifylyttere for tiden.

Mindre amerikansk blir det ikke av at DJ’en til stadighet roper «Chuch» i mikrofonen, tilsvarende «amen» i hiphopverdenen. Mannen bak spakene er hele Norges Tommy Tee, som har tatt Blesson under vingene i selskapet Tee Productions. 20-åringen er heldig, for med hiphopveteranens tilstedeværelse følger gode beats, et dyktig band og ikke minst et kvalitetsstempel. Han får også loset en noe overveldet Blesson gjennom oppholdene i konserten, som stadig mister litt fokus mellom låtene. Mentor til elev -samtalene de to imellom er sjarmerende nok, men demper Blessons autoritet som rapper. Overgangene konnoterer heller ungdomsklubb enn festivalheadliner.

«Er det dope?» spør Blesson publikum utover i konserten, og får responsen han vil ha. Ja, det er dope. For selv om helheten kan finslipes litt, er den unge mannen et åpenbart talent og leverer en knallsterk hiphop-konsert. EP-tittelen «Watch the boy grow» beskriver imidlertid slående presist inntrykket av Blesson som artist. For selv om Oslogutten er langt foran skjema, må han vokse litt før han kan måle seg med de virkelig store internasjonale navnene.

Powered by Labrador CMS