FOTO: Jesse John Jenkins

Søndagsblåveis

Publisert Sist oppdatert

Anmeldelse

# Bring Me The Horizon

Scene: Rockefeller

Tid: Søndag 12. mai

Det er en litt daff stemning i publikum mens oppvarmingsbandet Your Demise spiller. Det viser seg derimot å eksplodere i energi så fort metalcore-bandet Bring Me The Horizon kommer på scenen. De åpner konserten med «Shadow Moses» fra deres siste plate Sempiternal, og den tunge bassen kjennes inn til beina. Det tar ikke mange minuttene før vokalist Oli Sykes klarer å danne en «wall of death», hvor publikum splittes i to, deretter styrter mot hverandre og smeller sammen ved låtens klimaks. Sannsynligheten for en blåveis eller to er høy.

Oli forteller publikum at han har fem t-skjorter som han vil dele ut, men da må man crowd-surfe for å få en. Verdensrekorden i flest mennesker som crowd-surfer blir nok satt denne kvelden. Til og med under de rolige låtene er det spesielt én kis som må surfe og tenne lighteren sin samtidig. Oli er utrolig aktiv i kommunikasjonen med publikum, og får dem flere ganger til å starte en circle pit.

Det er usikkert hvorvidt det er en røykmaskin som blir brukt, eller om det er en jævlig mengde med svette som skaper de store skyene som kan skimtes over mosherne. Energien er bokstavelig talt til å ta på. Plastbeger med øl blir kastet rundt fra all kanter, og walls of death oppstår under annenhver låt. Det er ikke rart når musikken er så oppløftende brutal. Publikum kan se på hele bandet at de virkelig trives på scenen der de hopper rundt som om de har maur i buksene.

Hadde det ikke vært for Oli og bandets ADHD-tendenser på scenen ville ikke denne timelange blodige konserten vært i nærheten så bra som i kveld. En kombinasjon av juling, klær dekket i øl og spytt har skapt glade fjes, og illustrerer den deilige rusen du får av å se disse kara.

Powered by Labrador CMS