SÅ HET, SÅ HET: Björn Rosenström vet hvordan man tenner et publikum med svensk rølpemusikk.

Treffsikkert rølp

Selv om Björn Rosenström begynner å trekke på årene, er han fortsatt hetest på fest.

Publisert Sist oppdatert
SÅ HET, SÅ HET: Björn Rosenström vet hvordan man tenner et publikum med svensk rølpemusikk.

«’ Vi é pojkarna som busar med flickornas små musar’ , går aldri ut på dato.»

Anmeldelse

# Björn Rosenström

# Hva: Oktoberfest

Hvor: Studentenes hus i Nydalen

Når: Torsdag 6. oktober

Rundt 800 mennesker iført lederhosen og grønne hatter hadde møtt opp for å se den svenske trubaduren Björn Rosenström under BIs svar på Oktoberfest. Med langbord og 30 typer øl i baren var det lagt opp til en god etterligning av det som anses for å være verdens største folkefest, Oktoberfesten i München i Bayern. Og tysk ølfest-stemning ble det på SHNAS.

Med dongeriskjorte og partysvenske-sveis var 41 år gamle Björn Rosenström i sitt ess og ga publikum det de ville ha. «Vi é pojkarna som busar med flickornas små musar», går aldri ut på dato.

Med 13 låter fordelt på fire av hans mest populære album, fikk studentene høre et bredt spekter av livlig, harry og original russehumor. «En gång är ingen gång» satt stemningen, og bandet vant publikum fra første strofe. På fjerde nummer drar Björn frem en kazoo og shower litt ekstra, han vet å flørte med publikum. Den catchy

«Bale bale bale» fra albumet Swingersklubb in the Radhuslänga fra 2010, slo godt an som en av de nye sangene. Til publikums store fornøyelse ble den fulgt opp av den tiårgamle hiten «Het».

Etter at Rosenström slo gjennom i Norge i 2002, har han og resten av bandet, som består av venner og familie, jevnlig kommet tilbake. Musikken til Björn Rosenström fenger fremdeles. Tekstene byr opp til allsang og tar på en humoristisk måte opp tidløse emner som kjærlighet, fyll og utroskap. Det merkes at svenskene har holdt på siden midten av 90-tallet, og at de nå kan kalle seg profesjonelle rølpesangere.

På tross av at bandet for lengst har passert studentalder, har de fremdeles energien som skal til for å fremføre sangene sine. Under hele konserten er de minst like tente som publikumet. Dette bidrar til god kjemi også med de som ikke har hørt alle sangene. Sånn sett viser Björn Rosenström at de fungerer som et bra liveband.

Konserten gjør dette til en Oktoberfest for minneboka. Björn Rosenström er kanskje ikke perfekt til fest i den vide betydning. På en skandinavisk Oktoberfest derimot, treffer han blink.

Powered by Labrador CMS