Trendy talentiade

Publisert Sist oppdatert

Anmeldelse

# Michael Paskalev

# Scene:Vika, Øyafestivalen

Tid: Fredag 9. august

Kilte det litt mellom bena da du så musikkvideoen med Michael Paskalev dansende rundt i bare trusa? Den hvor han kaster planter rundt seg og synger i en lysestake? Du får nesten samme go’følelsen av å se ham live.

Paskalev har, som en del av Oslos kuleste vennegjeng, gjenopplivet singer/songwriter-sjangeren med ompa, ompa og en touch av folk og country. I bandet har han med seg Jonas Alaska og et knippe til av deres LIPA-oppfostrede, talentfulle venner på ymse instrumenter. Det høres ut som de har jammet sammen rundt leirbålet hele livet, og på Øyafestivalens minste scene river de i en runde av hese mannsrøster i skjønn, flerstemt harmoni. Billie Van svanser rundt, vekslende mellom å kvitre med, klaske på en tamburin, eller pirke på en sånn slide-gitar som griner.

På tross av at de uansett sprenger funky-folk-skalaen med glans, er Paskalev best når han drar på med litt fart, med låter som «I spy» og «Jive babe». Da rocker det i trusefoten. De såre låtene blir litt mange og litt dryge i den lett berusede ettermiddagssola. Det er nesten så man rekker å kjede seg litt.

Men alt i alt er dette flinkis på en nedpå måte. Denne gjengen kunne helt sikkert laget introvert barokkpop eller postpunk-fuzz, men de velger i stedet å la oss være med i gjengen sin en liten halvtime, med tilgjengelig kosemusikk. «Så kule dere ser ut! Jeg har lyst til å bli venn med dere alle sammen», lyder det fra scena. Ja takk, bare du tar av deg buksene, hopper litt rundt og tar en låt med futt i.

Powered by Labrador CMS