Valuta, glitter og gull: Arshad Maimouni har en husleie på armen og et depositum rundt nakken. Foto: Fredrik Klingenberg

Udefinert R&B-h;åp

Maimounis mangel på karisma og kommunikasjon blir ekstremt tydelig når Kaveh dukker opp og setter hovedperson fullstendig i skyggen.

Publisert Sist oppdatert

Arshad Maimouni

Scene: P3-Annexet, Bylarm

Tid: Torsdag

«Norges R&B-h;åp» har blitt lansert en håndfull ganger før (noen som husker Sofian?), og for tiden er det grønlandsgutt og Kaveh-kompis Arshad Maimouni som bærer tittelen. Debutsingelen «Definere Meg», har fått oppmerksomhet og skryt i radio, og låta er nok hovedgrunnen til at han befinner seg på Youngstorget denne torsdagen.

Maimouni synger fint, stort sett – enkelte ganger sklir stemmen litt ut og enkelte ganger drukner vokalen i miksen – men fraseringer, flyt og rim sitter meget bra. Det har åpenbart blitt blæsta mye The Weeknd og Drake på gutterommet på Grønland, for både lydbilde og vokal nikker til de amerikanske forbildene. Tekstlinjer som «Har en husleie på armen, depositum rundt nakken», vitner om humor og sjangersjølironi.

Likevel, Bylarm-publikummet er sitt sedvanlige, arrogante selv, og gjør Maimouni få tjenester der han står, relativt statisk trygt planta bak mikrofonstativet. Artistens mangel på karisma og kommunikasjon blir ekstremt tydelig når Kaveh dukker opp på en av de siste låtene, med et trailerlass med energi og entusiasme som setter hovedperson Maimouni fullstendig i skyggen.

Powered by Labrador CMS