En dag med Bob

Publisert Sist oppdatert

Anmeldelse

# Tina Åmodt

# Anleggsprosa

# Kolon Forlag

Dette er noe så originalt som kortprosa fra en arbeidsdag på en byggeplass. Tittelen må altså tas veldig bokstavelig. Vi får et grundig innblikk i hvordan en bygning blir til. Store deler av boka, som er rimelig tynn, består av rent tekniske og grundige beskrivelser av arbeidet.

Enkelte prosastykker kunne fungert som en stillingsannonse fra et entreprenørfirma. Andre stykker kunne igjen være deler av en barnebok om byggmester Bobs hverdag. En gravemaskin får akkurat plass oppå et lasteplan. De stopper like utenfor brakkeriggen for å losse den. Slike setninger dominerer i boken, og gjør tematikken ensporet.

På en byggeplass finnes det mer enn bare betong og kraner. Men akkurat dét er ikke viet mye oppmerksomhet. Vi får kun et lite innblikk i hvordan det egentlig er å være kvinnelig forskalkningssnekker i et mannsdominert yrke. Åmodt gir inntrykk av at det ikke er like tøft som de fleste kanskje tror, og slike betraktninger burde derfor prege boka i større grad.

Med mindre du har planer om å utdanne deg til forskalkningssnekker, virker det bortkastet å lese flere sider om armering og brakkerigger. Derfor hører kanskje boken heller til på pensumlisten til byggfag enn i avdelingen for skjønnlitteratur i en bokhandel.

Powered by Labrador CMS