Nye dimensjoner

Philco Fiction har gått for et helt annet uttrykk denne gangen, og de lykkes.

Publisert Sist oppdatert

Talk/Brag

  • Av: Philco Fiction
  • Plateselskap: Tender

Trofaste lyttere forstår kjapt at Philco Fiction med det nye albumet Talk/Brag har foretatt et uttrykksskifte. Det litt sjenerte og sjarmerende uttrykket i Take it personal fra 2011 har blitt dristigere i transformasjonen til et tredje album.

Musikklandskapet beveger seg fra det myke til det skarpe, alltid med en kompleks kvalitet bestående av tikkende trommer, funklende perkusjon, tung bass og dramatisk synth, alt innhyllet i en soulpreget vokal som denne gangen minner om RnB.

Det nye albumet inneholder mange gode og velproduserte låter som det svale og drømmende tittelsporet «Talk/Brag», «Runimals», med sin interessante kombinasjon av perkusjon, blåsere og elektroniske elementer, «Everydrama» med sitt oppløftende og avhengighetsskapende refreng, samt det siste sporet på skiva «2PM» som halvveis i låta forvandler seg til en mørk suggererende dansbar låt med spretne synthlyder og tung bass. Et deilig spor.

Talk/Brag er definitivt et sterkt comeback, og virkelig en sånn type plate man kan oppdage har flere lag, jo mer man lytter. Slippkonserten holdes på Parkteateret 11 februar.

Powered by Labrador CMS