På ingen måte minneverdig

Publisert Sist oppdatert

Anmeldelse

# Line Berg

# Slik skjer det ikke

# Kolon Forlag

Debutant Line Berg har skrevet et knippe historier som tar opp mer eller mindre vanskelige og vonde situasjoner. Temaene spenner fra død og ensomhet til flaue middager og tenåringsproblemer. I et par av fortellingene lykkes Berg i å gi et skråblikk på situasjonen.

I åpningsnovellen bruker hun åtte sider på en karakter som beskriver sin tafatte, frastøtende og ensomme bror. Det hele avsluttes med at karakteren innser at det er hun selv som er taperen av de to. Berg skriver også godt om nettdating, hvor hun på en tidvis morsom måte beskriver den kleine situasjonen som oppstår når to fremmede mennesker – som har utlevert seg fullstendig på internett – endelig skal møtes.

Likevel er det litt for langt mellom høydepunktene. De fleste av historiene er i overkant enkle og banale, og byr ikke på verken overraskelser eller originale beskrivelser. Som for eksempel når hun skal beskrive den forholdsvis brutale likhetsmentaliteten som råder blant ungdommer. Det hele blir for klisjéfylt og stereotypisk, og virker derfor ikke særlig troverdig. I tillegg er språket gjennom hele boken for lettfattelig og rett frem, og det kan virke som om Berg undervurderer leseren.

Selv om et par av historiene er fine, er de på ingen måte mind-blowing, og når resten holder en såpass middelmådig kvalitet sitter man igjen med følelsen av at boken ikke er verdt å bruke tiden på. Den er lett å lese, og like lett å glemme.

Powered by Labrador CMS