Penger på bok eller ei, pilsen er for alle:

Ølguide

Hvor kan du pilse billig i Oslo? Og enda viktigere, hvor kan du pilse dyrt, men med god samvittighet?

Publisert Sist oppdatert

En klok norsk mann sa en gang til en klok mann fra et annet land at «in Norway, a beer cost like a hundred kroner». Den norske mannen var fornøyd, for ikke bare hadde han satt fingeren på noe særpreget ved sin kultur, han hadde også sagt noe som var sant. Øl er dyrt, og Oslo er i en liga for seg selv. Det finnes likevel unntak, og Universitas guider deg til det som både er dyrt, billig og ikke minst: kvalitet.

Fem (nokså) billige steder å drikke øl i Oslo

Sagene bar — Bentsegata 1A — 59 kr

Sagene bar er ikke verdens fineste sted, men veier opp for det med hyggelig betjening og uteservering. Et sted med elskverdige stamgjester — autentisk Oslo-sted.

Luna Park — Akersgata 47 — 69 kr

Luna Park kombinerer noe så sjeldent som plassering midt i sentrum og billig øl. Det er ikke utenkelig at man kan imponere noen ved liksom tilfeldig å slenge ut at «jeg vet om et sted i Citypassasjen vi kunne gått på, jeg, da».

Fyrhuset Kuba — Maridalsveien 19 — 69 kr

I oversikter over billige ølsteder i Oslo er Fyrhuset ikke ufortjent en gjenganger. Uteserveringen skinner, men det er ikke heldumt å sitte inne heller.

Café Marienlyst — Kirkeveien 104A — 78 kr

Ikke blant de rimeligste, men med fin uteservering og nært Blindern. Hvis man klarer å se forbi bråket i Kirkeveien utenfor, og heller tenke på gaten som en sjarmerende kuliss i sykkelscenen i Oslo 31. august, kan man komme langt.

Orlando’s pub — Rosteds gate 7 — 74 kr

«Roger C», fra Skien, på Tripadvisor sier det best: «Det er sånne steder vi går for å slappe av med en kald øl, uten å bli tutet ørene fulle av moderne musikk». Vi kan legge til at ekteparet som driver stedet er ekte kjerne-mennesker.

Les også: Universitas vurderer valgomater

Fem dyre steder å drikke øl i Oslo

Lorry — Parkveien 12 — 99 kr før kl 16, 109 kr etter

Lorry er et Oslo-ikon. Lokalet er fullt av utstoppede dyr, kunstskatter, og gamle avisutklipp som forteller om alle skandalene som har utspilt seg i lokalene. Plusspoeng for røyketerasse i andre etasje og null vilje til å fornye lokalene.

Blå — Brenneriveien 9C — 98 kr

Graffiti på veggene. Faste søndagskonserter. Nærhet til elv og natur. Institusjonen Blå gir kanskje mer enn noe annet sted i Oslo inntrykk av å være et sted for allmuen, men en halvliter koster 98 kroner. Det er ingen tvil om at noen (ølprisen) må jekke seg noe ned.

Gapet — Wessels gate 2 — 104 kr

Gapet er et perfekt sted både for nabolagspub-entusiasten og den som er opptatt av modernistisk interiør, naturvin og intime lokaler. Fraværet av markedstenkning i sosiale medier og snack-servering trekker opp.

Les også: Komma sofavelgerne endelig ut av Mørchet?

Rouleur bar — Ullevålsveien 16A — 98 kr

En av Oslos mange sykkelbarer. Her kan man som gjest føle seg som et menneske i samtiden, og et menneske som vet at hvis man ikke har vært på bar i et veikryss på St. Hanshaugen, har man ikke levd.

Oslo mekaniske verksted — Tøyenbekken 34 — 98 kr

Oslo Mekaniske verksted ligger til i bortgjemte lokaler på Grønland. Det rustikke lokalet, med klassikere i bokhyllen og anatomiske plakater på veggene, gjør stedet verdt et besøk, for både kaffe og øl.

Powered by Labrador CMS