Blanda boogie

Hvis du har hang mot brylkrem og energisk bluesrock kan Straighten Up være akkurat det du trenger. Hvis ikke, har du lov til å slippe.

Publisert Sist oppdatert

Straighten Up

Plate

Av: Yngve & His Boogie Legs

Plateselskap: Big H Records

Med formanende låttitler som «Straighten Up» og «Drive Safe» kunne Yngve & His Boogie Legs lett mistenkes for å være en moralistisk gjeng. Fjerde spor heter imidlertid bare «Party», og da har det allerede vært klart en stund: Det er bluesfest, og alle er invitert.

Kontrabassist Yngve Jordalen leder et samspilt band, hvor alt fra orgel til trommer håndteres med myndighet. Et lite aber er engelsken det synges på. Vokalist Brandseth er stort sett tålelig overbevisende, men litt vel ofte glipper det – og tar med seg Mississippi-illusjonene.

Første halvdel av plata er relativt sterk. Tittelsporet «Straighten Up» åpner med et passe svingende brak, og et par låter senere får rockefoten kjørt seg med nummeret «Over & Over».

På de første låtene kommer bandet til sin rett, og tekniske ferdigheter kombineres med spilleglede. Orgeldrevne «Everyone I Know» er sjette spor og kanskje platas høydepunkt. Etter dette mister låtene særpreg og glir litt over i hverandre. Andre halvdel blir kjedeligere enn den første, og mangler høydepunkter. Tolv spor er mye, i dette tilfellet for mye.

For bluespurister er det sikkert masse å hente på Straighten Up. Men det er ikke gitt at lekfolk vil finne like mye. Plata leverer for så vidt boogie woogie for alle penga, men bandets entusiasme greier ikke helt å sprenge Notoddens kommunegrenser. Hvis du har hang mot brylkrem og energisk bluesrock kan denne plata være akkurat det du trenger. Hvis ikke, har du lov til å slippe.

Powered by Labrador CMS