Godt, gammelt nytt

Publisert Sist oppdatert

Sixes & Sevens

Av: Sweden

Plateselskap: Vestkyst Records

Det kom heldigvis mer musikk ut av nittitallet enn Haddaway og grunge. Powerpopen gjorde også et byks ut i verden, og slik fuzzete og gitarbasert pop er det fremdeles fint å lytte til, også i moderne inkarnasjoner.

Det norske bandet Sweden følger opp fjorårets debut Under the Sycamore Tree med flere fengende låter – altså mer av det samme. Man kunne kanskje tenkt at den vanskelige andreplata ville lide under av å følge samme formel som eneren, men det er ikke tilfellet i denne sjangeren. Selv om førsteplata nok er et hår sterkere, er Sixes & Sevens også vel verdt å nynne med til.

Man kunne sett det som en utfordring for denne sjangeren at den er så lik seg selv, men hva gjør vel egentlig det når man får velproduserte og innbydende låter som «Magic Monday» og «Icy Kiss». Tankene går til til band som Lemonheads, Teenage Fanclub og Ash, band det også er godt med et gjenhør av med jevne mellomrom. Slik musikk egner seg spesielt godt for solfylte dager, noe jeg regner med plateselskapet Vestkyst Records vet å sette pris på.

Selv om det er blitt oktober nå, får jeg sol i sinn av Sweden. Kjernen i bandet stammer fra Fredrikstad; minnene om godisturer til Sverige i pappas bil er inspirasjonen for navnet; musikken de hørte på i baksetet er oppskriften for låtene.

Det er en biltur jeg gjerne kunne vært med på. Det får jeg ikke, men platene deres er en god erstatning.

Powered by Labrador CMS