Helstøpt fra Heldal

Boy From the North er en skive du kan legge under juletreet til onkler og fedre som ikke ennå har omfavna Spotify eller Wimp. Monica Heldal er nesten irriterende god.

Publisert Sist oppdatert

Boy From the North

Plate

Av: Monica Heldal

Plateselskap: Warner Music

Monica Heldal er nesten irriterende god. Irriterende, fordi hun i en alder av kun 22 år leverer en av årets sterkeste plater. Den Rory Gallagher- og rootsinspirerte bergenseren har spilt inn en såkalt «moden» plate. Ikke bare moden for alderen: Lydbildet er voksent, detaljert og velprodusert.

Albumet Boy From the North byr på deilige, klangfulle elgitarer i fint samspill med Heldals fine klimpring på akustisk gitar. Og platedebutanten har en behagelig, tidvis skjør, vokal med preg. Akkurat karakteristisk nok til at du vil kjenne igjen framtidige Heldal-låter på radioen.

Hun har allerede spilt på Øya, på Spellemannspris-utdelinga, vært oppvarmingsartist for Thomas Dybdahl på turné, spilt på programmet Lindmo på NRK og vunnet Bendiksen-prisen. Alt dette med kun én singel i bagasjen. Derfor er det så fint at plata ikke blir et antiklimaks med tanke på hennes konsertbragder.

Skal Heldal kritiseres for noe, er det at plata aldri drister seg ut i eksperimentelt land. Det er akkurat passe snilt og stemningsfullt, slik at det store flertallet av lytterne ikke blir skremt bort. For dette er musikk med et stort markedspotensial. Og Heldal gir ut skiva på Warner Music. Kanskje har hun fått beskjed om å unngå de største krumspringene.

Unge, urbane lyttere som omfavnet Stein Torleif Bjella bør sjekke ut Heldal. Samtidig er dette en skive du kan legge under juletreet til onkler og fedre som ikke ennå har omfavna Spotify eller Wimp. Kok deg en kopp te, og tenk at vinteren snart er her.

Plata er i salg fra 4. november.

Powered by Labrador CMS