Ikke lenger gal

Er du fan av norsk hip-hop, er Aldri & Alltid et forfriskende tilskudd i sjangeren, selv om høydepunktene kommer like ofte som nedturene.

Publisert Sist oppdatert

Aldri & Alltid

Plate

Av: Arif (tidligere Phil T. Rich)

Plateselskap: Warner

Det er ikke mange månedene siden mannen med Musikk-Norges største hårmanke, Phil T. Rich, vant Urørt-finalen. Han spilte låta «Gal», med det fengende refrenget

Hun bitchen er gal.

Hun bitchen er gal.

Hun bitchen er gal

. Se på hun der, hun bitchen er gal.

Mye har skjedd siden da.

Phil T. har tatt navnet Arif, og forrige uke slapp han Aldri & Alltid, sin andre EP. Både lydnivået og tekstene er totalforandret. Han rapper ikke lenger om damer, fest og moro. De samme rimene, metaforene og flowen er der fortsatt, men innholdet er mørkt og dystert.

Arif har droppet både klubb-bangerne og radiohitsene, og forsøker heller å tilby et personlig musikkstykke. Gjennom hele den sju spor lange EPen går temaer som misforstått kjærlighet, usikkerhet og selvforherligelse igjen.

Autotune-bruken blir slitsom i lengden, og kunne med hell vært byttet ut med en feature eller tre fra artister som faktisk kan synge. Låta «Vekk meg opp» er et godt eksempel på dette. Låta er produksjonsmessig svært godt gjennomført, men autotunen i intro og refreng trekker kvaliteten ned.

Produsentene Axxe og Tailors har gjort en solid jobb med å bringe frem det dystre og mørke Arif forsøker å formidle med plata. Bassfylte, langsomme beats over triste melodier gjør Arifs til tider gnålete tekster svært mye enklere å fordøye.

Arif er fortsatt en meget habil rapper, med rim og metaforer få andre i Norge kan måle seg med. Er du fan av norsk hip-hop, er Aldri & Alltid et forfriskende tilskudd i sjangeren, selv om høydepunktene kommer like ofte som nedturene.

Powered by Labrador CMS