Lesbesex og sørstatsflow

Publisert

Anmeldelse

# Trap Lord

# Av: A$AP Ferg

Plateselskap: Sony Music

A$AP Ferg er nestemann ut fra hip-hopkollektivet A$AP Mob. Etter A$AP Rockys braksuksess i fjor, er det nå Fergs tur til å slippe sitt soloalbum. Fergenstein, som han også kalles, har store sko å fylle – og med Trap Lord forsøker han både å skape sitt eget image samtidig som han vil holde seg til A$AP-stilen som har fungert så bra tidligere.

Han klarer det til en viss grad. Fergenstein viser seg som den bråkete, hardere og hakket mer nasty versjonen av A$AP Rocky. Dette demonstrerer han blant med eksplisitt lesbesex i «4:02», i tillegg til utallige referanser til sitt eget lem gjennom hele plata. Det hele krones med raunchy ganster-anthemet «Murda Something» med villmannen Waka Flocka Flame.

En av platas desidert beste låter er Shabba Ranks-hommagen «Shabba», der Ferg har fått meg seg crew-bossen Rocky. Produksjonen er enkel, linjene er obskøne, og refrenget er fengende: «Sha-Shabba Ranks, Sha-Sha-Shabba Ranks. Two bad bitches like I´m Sha-Shabba Ranks».

Den velkjente A$AP-sounden fansen har lært seg å elske, høres gjennom hele plata. På tross av at A$AP Mob er et rapkollektiv fra New York, er sørstatsinspirasjonen svært tydelig, både i disse og flere av Fergs andre låter.

Når det gjelder lyrikken fortsetter Ferg der Rocky slapp. Med en nesten overdreven selvtillit skryter han både av damene, bilene og klærne sine gjennom hele plata. Han vil framstå både som et sørstatsinspirert, «purple drank»-drikkende moteikon og en hardcore gangster fra New York. Det er en interessant blanding av stiler, som vi har sett ofte i tidligere A$AP-produksjoner.

Alt i alt er A$AP Fergs debutalbum et godt stykke hip hop-arbeid. Han når ikke høydene til «storebror» Rocky i nærmeste framtid, men har befestet sin posisjon som en av de mest spennende rap-nykommerne i 2013.

Powered by Labrador CMS