Sterkt: Vederkast har laget et mektig debutalbum. Foto: Daniel Lilleeng

Mektig og melodiøst

Tromsøbandet Vederkast leverer med Northern Gothic et meget sterkt debutalbum.

Publisert Sist oppdatert

Northern Gothic

  • Av: Vederkast
  • Plateselskap: Vederkast Music

Med forheksende gitarriff og dirrende vokal har Vederkast laget et sterkt debutalbum. Progressiv hardrock preger albumet, men medlemmenes mangfoldige bakgrunn fra metal, stoner, hardcore og pop kommer tydelig frem og gir musikken en ekstra dimensjon.

Eksperimenteringen med sjanger er tydelig fra start. Førstelåta «Skirmish» kombinerer energiske gitarer, mektige og melodiøse vokaldeler, før stemningen plutselig brytes opp med skingrende el-gitarer og buldrende bass. Mange av låtene bygger på denne oppskriften. Det åpnes med gitarriff som brytes opp med pop-inspirerte refreng. Dette fungerer veldig bra på låter som «Malison» og «Leave Them Behind», men «Into The Unknown» sliter med overgangene mellom delene.

Albumets soleklare høydepunkt er nydelige «Meliora». Her møtes mørke rockegitarer og en vakker fiolinstemme i herlig harmoni. Vokalist og bassist Paul Aronsens såre og dirrende vokal kommer tydelig til sin rett. Videre følger den åtte minutter lange «Remain» som runder av Northern Gothic. For første gang blir gitaristene frigjort fra de innøvde riffene med små, briljante glimt av improvisasjon. Dette kunne det med fordel vært mer av.

Northern Gothic er en kompleks og spennende plate. Musikerne er dyktige med taktskifter og tekniske partier. Den siste lille ekstra lekenheten savnes likevel. Hvis skuldrene senkes og musikken slippes løs, er dette en band det kan komme til å lukte ordentlig krutt av.

Powered by Labrador CMS