«Pop» deg ut av vinterdvalen

Debutplata til BLØSH kommer bare halvveis i mål, men det er flere positive overraskelser underveis.

Publisert Sist oppdatert

Keep Bleeding Keep Breathing

  • Av: BLØSH
  • Plateselskap: Julia Julia Records

Den spansk-norske duoen BLØSH har truffet blink når det gjelder tidspunktet for utgivelsen av debutalbumet Keep Bleeding Keep Breathing. Det tar ikke mange sekundene før førstelåta «Give it Away» vekker deg fra vinterdvalen med sine fengende beats og melodilinjer, og vokalist Teresa Bernabés behagelige vokal.

Også de to neste låtene, «Dance With Me» og «Keep Your Tongue», følger i samme sporet, sistnevnte hakket mer funky enn de to første. Det skal godt gjøres å ikke få en kroppslig reaksjon i løpet av de første ni minuttene.

Kanskje er det fordi den til dels minner om Julee Cruises «Falling», soundtracket til kultserien _Twin Peaks_

Til tross for at den er litt mer nedstrippa, setter den nydelige «When The Light Doesn’t Fit You» seg på hjernen fortere enn du aner. Kanskje er det fordi den til dels minner om Julee Cruises «Falling», soundtracket til kultserien Twin Peaks. Også her kommer Bernabés vokal til sin fulle rett. Det gjelder forsåvidt også «When Love is Alive», som for øvrig er et samarbeid mellom BLØSH og Siri Nilsen.

Utenom den harmoniske «See You Again», lever ikke siste halvdel av Keep Bleeding Keep Breathing helt opp til forventningene. For all del, koringene er av beste sort og låtene er fine, men de havner i skyggen av de første fem. Platas siste spor er av det tyngre slaget. Med «Nightmares» trekkes lytteren tilbake inn i vintermørket igjen. For det er jo ikke vår helt enda.

Keep Bleeding Keep Breathing er uansett en strålende debut, og til tross for sitt tilsynelatende enkle lydbilde, blir det aldri simpelt.

Powered by Labrador CMS