Ride ridder ranke

Publisert Sist oppdatert

Anmeldelse

# Kodachromerockopera

# Av: Magnus Moriarty

Plateselskap: Metronomicon Audio

Magnus, med «On the Road»-artistnavnet Moriarty, er ute med ny skive – en svanesang for Kodachrome-filmen som Kodak sluttet å produsere i 2009. Et veiskille i fotografiens historie skildret gjennom tolv låter, som støvete bilder fra en svunnen tid. En tilbakeskuende ramme altså, for de mest beinharde nostalgikerne.

Kodachromerockopera viderefører stilen fra hans forrige skive, nydelige Perhaps Interior Heart Politeness. Moriarty ser seg bakover, først til nittitallets trubadurer, som Elliot Smith, og deretter til søttitallets solfylte vestkystidyll. Men han stopper ikke der. Det mest særegne med skiva, og med Moriartys musikalske agenda generelt, er hans fascinasjon for middelaldermusikk. Lukker man øynene og hører låta «She Lingers in the Grandest of Fields» er det vanskelig å ikke visualisere riddere og slott, dramatisk og sakralt, men det er samtidig lett og luftig.

Magnus Moriarty plukker fra alle hyller, inkludert de mest støvete innerst på lageret, og gjør det med sikker hånd. Også tekstene høres til tider ut som de skulle komme fra en annen tid, og nynnes på en slags sjarmerende norsk-engelsk, som om St. Thomas har hjemsøkt innspillingen. Skiva er gitt ut på undergrunnslabelen Metronomicon Audio, og Magnus Moriarty vil nok dessverre fortsette å være en skjult skatt for de fleste. Alt fra tittelen på skiva til de snodige tekstlinjene og den nevnte middelaldersounden gjør Moriarty litt i overkant nerdete og utilgjengelig. Likevel, Kodachromerockopera inneholder mye fint for dem som leter.

Powered by Labrador CMS